1000 tecken kvar

Gästbok

• 21 aug 2008 Anders T

Div 4 sydö Bäckebo- Madesjö B 1-4 (1-0)
    Vi gör en riktigt usel första halvlek totalt avsaknad av löpvillighet, passningsspel
    kamp, vilja, ja det som krävs för att spela
    fotboll det var riktigt pinsamt att beskåda. Som tränare var jag tvungen att "höja rösten i halvlek".
    Det var ett helt annat Madesjö som kom ut till spel i andra halvleken.
    Vi har en helt annan inställning, tar löpningar bakom deras backlinje vinner boll på mitten, kom rätt i possitionerna samt agerar som ett lag.
    Matilda T gör omgående 1-1. 2-1 gör Sofie F på frispark i krysset.
    3-1 Angelika K samt 4-1 Matilda T.
    Utöver målen skapade vi 3-4 riktigt bra målchanser.
    Hela laget får klart godkänt för den fina andra halvleken.Den första glömmer vi.

Rapportera

Rapportera

• 18 aug 2008 Mia

Div 4 Sydöstra Madesjö- IFK Kalmar C. 5-1 ( 2-1 )
    En match som vi visste skulle bli tuff från början. Kalmar är ett bra lag. En första halvlek som är ganska bra från våran sida, det vi slarvar med är vårat passningsspel samt at vi gör det alldeles för svårt för varandra. Vi pratar inte till den som vi slår passningen till.
    Vi tar ledningen med 1-0 genm Helen E, efter ett fint anfall på våran höger kant som avslutas med ett inlägg från Sofie P. Helen har bara att trycka dit boll. Sedan blir vi väldigt avvaktande i vårat spel och bjuder Kalmar på de få chanser som de skapar. 1-1 kommer till på en omställning från Kalmar där vi har alldeles för dåligt djup i vårat fösrvarsspel. Sedan tar vi tag i matchen igen, och 2-1 kommer genom ännu ett snyggt inspel från Sofie P där Erelinda håller sig framme och trycker in bollen.
    I slutet av halvleken håller vi på att ställa till det för varandra igen genom att vi är för passiva i vårt försvarspel.
    Vi snackar i halvtid att vi skall göra det enklare för varandra och lyfta upp boll på motdtåndarens planhalva lite tidigare så vi slipper pressen på oss.
    Andra halvlek är riktigt bra från vår sida. Vi kommer runt mer på kanterna, vi hittar djupledspassningar och vägg spel. 3-1 gör Erelinda efter bra slit. 4-1 gör Madde J efter ett piggt inhopp.
    Helen slutställer resultatet genom att placera in 5-1. I andra halvlek släpper vi inte in Kalmar alls i matchen. Vi skapar ännu mer chanser där vi kunde gjort fler mål.
    Ett extra + i kanten till Helen som spelade inner mittfältare på ett kanon bra sätt. Samt gör 2 mål.
    Sofie P första halvlek är jättebra med sina 2 inspel till båda målen.Erelindas båda mål, samt ett bra jobb hela tiden. Piggt inhopp av Madde J.
    Målskyttar:
    Helen 2
    Erelinda 2
    Madde 1
    Nu tar vi nya tag på Onsdag i matchen mot Bäckebo.

Erre,Issa, Anna H, Helen samt Erika
    Resultatet talar sitt tydliga språk.Vi fick den start vi ville ha med 3-0 efter 12 min.
    vi har en liten svacka efter 3-0 vilket beror på att vi inte håller våra possitioner samt har ett sämre passningsspel. Vi avslutar halvleken
    bra och leder med 6-0 i paus.
    Andra halvlek liknar den första spelmässigt. Vi kommer runt på kanterna och avsluten går inte att klaga på då vi gör 7 mål i den andra halvleken.En klart godkänd insats
    av hela laget.Bra att behålla skärpan
    i andra halvleken när matchen redan är "hemma".

Rapportera

Rapportera

• 16 aug 2008 Emelie

Det var väl inte nödvändndigt mia :) Härligt jobb idag föresten tjejer. fint vi håller lågan uppe hela matchen! lycka till mot kalmar i morgon med!!!

Rapportera

Rapportera

• 16 aug 2008 Mia

En liten rättelse till referatet mot Smedby. Målskyttarna var Emelie E 2. Matilda T 1. Sofie F 1. Och ingenting annat.

Rapportera

Rapportera

• 14 aug 2008 Anders T

Vill gratulera tjejerna och ledarna i
    F 92-laget som i kväll vann semifinalen
    (DM) mot Hovslätt med 4-1 efter en mycket sevärd och välspelad match.
    lycka till i finalen.

Rapportera

Rapportera

• 14 aug 2008 Mia Westerlund

Div 4 SÖ Dam. Madesjö - Smedby Boik. 4-1 (2-1)
    En tidig seriefinal mot Smedbys A-lag. Vi börjar lite trevande innan vi tar tag i matchen. Efter 10 min tar vi ledningen med 1-0 genom Emelie E. Vi är inte riktigt med i matchen i första halvleken alls, vi ligger inte riktigt nära i markeringarna, vi är inte först på bollarna. Smedby är duktiga på att ställa om. I 23 min kvitterar Smedby efter missförstånd i vårt straffområde. Efter 1-1 står matchen och väger, det skapas chanser i båda riktningarna. Det ser ut som att halvleken skall sluta oavgjort, men i 42 min, gör Emelie E 2-1 efter snygg framspelning från Anna K.
    Vi bestämmer oss i halvlek för att vi skall ta tag i andra halvlek, vilket vi gör. Vi har betydligt bättre rörelse swamt att vi har ett betydligt bättre passningsspel. 3-1 kommer 15 min in i andra halvlek av Sofie F. Efter detta skapas det chanser åt båda hållen. I 23 min får Smedby ett friläge som Marie räddar till hörna. På denna hörna rensar vi undan bollen och kontrar in 4-1 genom Matilda T, snyggt framspelad av Emelie E.
    I 33 min får Smedby ytterligare ett friläge där man rundar Marie i mål och bara skall lägga in den, men där på mållinjen dyker Angelika K upp och rensar undan bollen.
    Sett till hela matchen tycker jag att det är ett fullt godkänt resultat.

Vi börjar matchen helt ok och skapar 2-3
    klara målchanser de första 10 min( en stolpträff bl.a) därefter jämnar spelet ut sig
    men det är fortfarande vi som har grepp
    om matchen.Därför kommer 1-0 till Lörby
    som en riktig kalldusch i mitten av halvleken
    (ett friläge efter en djupledslöpning där vi agerar passivt). Vi försöker att rulla boll men vårt passningsspel är inte bra och när vi får målchanser är vi för omständiga i stället för att bara trycka in bollen i mål.
    Andra halvlek i motvinden spelar vi faktiskt
    bra och i mitten av halvleken får vi utdelning genom Jessika som vänder bort sin bevakning och gör 1-1. Men glädjen blir
    kortvarig då vi några min senare spelar bollen rakt i händerna på motståndarna som tackar och gör 2-1 på sitt första avslut i andra halvleken. Vi går ner på en trebackslinje samtidigt som vi gör ett spelarbyte. Sista delen av matchen skapar vi ett antal målchanser(ett friläge bl.a och blir blåsta på en straff när Emelies motståndare drar henne i tröjan så att den
    numera har blivit 2 nummer för stor).
    Matchen ser ut att vara förlorad men i den 93 min kommer Matilda T fri med målvakten och rullar in kvitteringen till 2-2
    helt rättvist.
    Vi gör spelmässigt en helt ok match men
    avsluten i och omkring straffområdet var
    bedrövliga.
    Rent försvarsmässigt är det inte bra att bjuda på två mål som vi gör idag med tanke på att motståndarna inte skapade