Med stormsteg närmar vi oss nu höstsäsongen!! Vi har en tuff uppgift framför oss för att klara oss undan nedflyttning eller kval. Men det går vägen om vi lägger ner arbetet som krävs. Och ja jag vet att jag själv inte tränat tillfredställande men det kommer bli mycket bättre i höst. Får jag bara ordning på foten så. Vården ville inte ta en titt på den förrän efter semestertiderna. Hoppas alla är sugna på att sparka lite boll igen!!!

Rapportera

Rapportera

• 24 jun 2010 Pidda

Hörja - Röke 1-2
    Derbyt mot Röke slutade med en blytung förlust. Den andra uddamålsförlusten på en vecka. Jag tycker att vi trots ett tidigt baklängesmål startade matchen bra även om Röke inledningsvis var snäppet bättre. Efter ca 15 minuter arbetar vi oss in i matchen och tar över den vilket jag tycker att vi håller i hela den första halvleken. Dock är Röke hela tiden farliga i omställningarna. Rökes ledningsmål tillkommer efter flera olika mindre bra beslut i hemmalaget. Vårt kvitteringsmål görs efter en bra period med bra spel från vår sida, många gånger via mittfältet. Direkt efter vårt mål har Sjöberg en nick i stolpen efter ett riktigt fint anfall.
    2:a halvlek:
    den andra halvleken blir inte lika bra från vår sida och Röke slår många fina långbollar i djupet som det är bra kvalité på. Matchen står länge och väger och man väntar på mål från något av lagen. Tyvärr blir det Röke som gör målet efter att de varit hungrigare på en skottretur. Efter målet är det återigen ställningskrig men vi orkar inte riktigt vaska fram någon het målchans.
    Sammantaget tycker jag att det var en bra match med högt tempo och hög intensitet i närkamperna. En typisk derbymatch där jag tycker att ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist. Jag tycker att vår insats är bra och bitvis är det bland det bästa vi presterat i år. Röke står upp bra och är lika bra som vi är och har kanske lite bättre kvalite i sina längre bollar än vad vi har i den här matchen.
    Extra pluss går till hela laget som gör en bra kämpainsats, med ett litet extra plus till Sjöberg som ersatte Hörgerud jättefint på topp i den första halvleken. /Pidda

Rapportera

Rapportera

• 23 jun 2010 Rökesupporter

Ser verkligen fram mot kvällens derbymatch mellan rif och hörja. Viktiga poäng att kampa om. Hoppas på bra väder och mycket publik. Kan nog bli en målrik matchen båda lagen har ju börjat producera lite. Vem vinner målvaktsmatchen? Hörjas veteran Johan eller Rökes talangfulle junior.

Rapportera

Rapportera

• 22 jun 2010 Nisse

Här kommer en åsikt från rökes sida om deras match mot Hjärsås.

Grattis till en mycket viktig och givetvis rättvis seger. Vilken andra halvlek ni gör, spelar strålande fotboll som leder fram till ett par riktigt snygga mål. Upprinnelsen till Davids direktskott som går i mål är nog det bästa jag har sätt under mina år i klubben. Hjärsås ledare hade nog väntat sig tre rätt så lätta poäng. Men nu gäller det att ladda om till derbyt mot hörja på onsdag, för nu är dagens insats historik. Även om vi gör en helgjuten laginsats så vill jag ge vår målvakt John ett stort plus för hans fantastiska räddningar som räddar oss från underläge i första halvlek. Sen tycker jag nyförvärvet Pierre Johansson visar att han har goda kvaliteter som forward 2mål plus en assist i debuten kan man väl inte klaga på. Eller vad säger ni i publiken ?- fick visst höra att det var en och annan som tydligen tyckte annat. Dock delar jag inte den uppfattningen man ska väl se till helheten. Stort grattis gubbar. Hörs nästa vecka/Mikael

Rapportera

Rapportera

Jag tror också det va för kort tid för återhämtning. Själv behöver jag 1 vecka på mig innan kroppen är redo igen :)
    Helt otroligt att vi tvunget ska släppa in första och ibland andra målet innan vi vaknar. Imorgon är det dax att vända på den trenden. Full rulle direkt så tar vi hem de 3 otroligt viktiga poängen!!!

Rapportera

Rapportera

• 20 jun 2010 Pidda

Hörja - Treby 2-3
    Det var den andra matchen på tre dagar och det var kanske lite kort om tid till återhämtning efter matchen mot Vittsjö. Vår vana trogen så inleder vi med tidiga baklängesmål, både 1-0, 2-0 kommer till för att vi inte är vakna och aggressiva. Efter dessa mål jobbar vi oss in i matchen och lyckas komma åt det som gjorde att de kunde styra matchen i inledningen. Resten av halvleken är jämn och vi lyckas efter en frispark och en fin skarv av Hörgerud mot bakre stolpen göra 1-2 genom Rogge.
    Det är jämnt och mest ställningskrig den första kvarten, därefter får Treby ett riktigt skitmål efter att Johan rusat ut och inte fått undan bollen riktigt, dock är det inte bara Johans mål utan det slarvas även i nästa moment. Efter detta flyttar vi fram så mycket vi har och gör 2-3 genom Hörgerud och kunde med lite tur även fått in en kvittering. Jag håller alltså inte med Trebys tränare som i Norra Skåne sa att de var överlägsna. Det är väl inte helt orättvist att de vinner men ett oavgjort resultat hade varit minst lika rättvist, vilket även domaren tyckte efter matchen. Nu blir det till att ta nya tag mot Röke och åter klättra förbi dem eftersom de gick om när de vann mot Hjärsås. / Pidda