1000 tecken kvar

Gästbok

• 21 aug 2010 Pidda

Några kloka citat efter matchen:
    "En ordinär div. 6 anfallare hade aldrig gjort mål där" - Jörgen Thurn om Affes 1-0 mål. (Vad Jörgen inte visste var att Affe inte gjort ett enda mål tidigare under säsongen)

"Satan vad det kliar på ryggjäveln" - Mathias Sjöberg i omklädningsrummet efter matchen.

"Jag ställer alltid upp för laget" - Per Lind på påståendet att vi inte saknade honom igår.

"Nu blir det romantiska komedier hela helgen" - Fredrik Aronsson, innan han klev in i bilen hem till Malmö.

"Nu får Gullan göra sitt" - Johan Nilsson.

Rapportera

Rapportera

Vankiva-Hörja 0-7
    Islossning, välbehövligt, välförtjänt och underbart!!!
    Man kan sammanfatta matchen mot Vankiva på många sätt, jag tycker att vi gör en riktigt gedigen match från start till slut. Äntligen får vi ett tidigt mål som ger oss självförtroende och tvingar fram motståndarna i banan. Det var ett enkelt men väldigt snyggt mål, inkast av Axelsson som skarvas vidare av Hörgerud i djupet på Affe som helt ren kallt lobbar in säsongens första(!) mål. Vi fortsätter sen att ösa på och skapar många målchanser (Aronsson...) sen får vi en downperiod och Vankiva skapar några halvchanser som dock Johan är vaken på och plockar ner lugnt och säkert. Sen kommer vår inövade variant med Axelsson och Nisse som resulterar något turligt, äntligen får vi ett enkelt mål. Efter det tar vi tag i matchen igen och gör psykologiskt 3-0 precis innan halvtid genom Rogge som är iskall fri med målvakten.
    2:a halvlek:
    Vi börjar lite skakigt och det är hönsgård i försvaret vid ett par tillfälle, dock tar vi tag i det snabbt och trycker tillbaka Vankiva kraftigt hela halvleken, 3 mål av Rogge och 1 av Kaizer (på nick!!!) ger oss en solklar 7-0 seger. Det är underbart att se att vi jobbar för varandra, vi tar de offensiva löpningarna och låter bollen göra jobbet. Vankivas tränare var imponerad efteråt han sa att vi fullständigt sprang i sönder dem och att vi var mycket bättre nu än vi var i våras.
    Alla förtjänar ett plus idag men jag vill ändå framhålla några lite extra:
    Kaizer: Har utvecklats till en riktig fältherre på mitten, föregick med gott exempel som kapten.
    Stoffe: Många fina genomskärare och vågade hålla i bollen vid svåra situationer på mitten.
    Nisse: Underbar som spelförstörare och otroligt stark i närkamperna.
    Rogge: Gör man 4 mål så förtjänar man alltid ett omnämnande. 13 mål totalt!?
    /Pidda

Rapportera

Rapportera

• 20 aug 2010 Päran

Hej bra match idag, kul att det lossnade till slut) lite snynd att jag inte gjorde mål) hade ju inga lägen) kul att vi hade så många målskyttar

Tyringes syn på matchen:

Idag var det derby dags, match borta mot Hörja. Kul att se så många från Tyringe på plats utanför planen! :-)

Hörja börjar matchen mycket hetare, aggresivare och verkar vara det laget som ville mest i denna matchen... Tyringe arbetar sig in mer och mer i matchen och tar över mer och mer...! Danne gör första målet på en hörna, slagen av Karlsson.

Vi går in i paus med 1-0.

Vi fortsätter att skapa de bästa chanserna och ta över mer och mer medans Hörja slår mer och mer långbollar som försvararna plockar ner säkert och levererar bort bollarna uppåt i planan... Karlsson gör sedan 2-0 efter en lysande passning av Danne, snyggt! Sedan får Hörja in 2-1 med ca 25min kvar, nick på inlägg...

3-1 gjordes av Södda och matchen var mer eller mindre avgjord, Hörja flyttade upp men lyckades inte skapa så mycket istället var det vi som kunde pumpa på lite mer framåt.

Ett stort plus idag: Började jätte segt men lyckades rulla mer och mer boll på marken. Vi spelar bättre så. Första delen av matchen slog vi bort mycket, många onödiga långbollar som Hörja försvararna tog hand om ganska lätt. Men efter det började vi hjälpa varanda, bra rörlighet och skärpa i passningarna. Hade vi haft rätt skärpa i avsluten också så...! Men det kommer!

Rapportera

Rapportera

• 18 aug 2010 Pidda

Hörja-Tyringe 1-3
    Ytterligare en jävligt tung hemmaförlust. Hemmamötet med Tyringe var en ganska jämn historia där utgången kunde ha blivit hur som helst. Jag tycker inte att resultatet är helt orättvist men det tycker jag inte att det hade varit om vi hade vunnit heller. Vi ligger där vi ligger i tabellen och då får man inga gratispoäng. Vi inleder matchen jättebra och pressar tillbaka Tyringe första femton minuterna, därefter tar Tyringe initiativet och gör 1-0. Sista tio minuterna är det återigen vi som har spelet.
    Precis som i första halvlek är det vi som inleder bäst men precis som i första är det Tyringe som gör det första målet. Efter en fast situation lyckas vi reducera genom Aronsson och vi skapar nerv i matchen. Dock avgörs den när vi flyttar fram folk för att åstadkomma en kvittering och Tyringe vinner med 3-1.
    Jag tycker att vi i perioder för matchen och är bättre än dem, dock tappar vi spelet bitvis och låter dem styra istället. Återigen handlar det om att släppa in billiga mål och att inte göra mål på de chanser vi har i första halvlek.
    Nu ska vi inte gräva ner oss efter två raka förluster det är trots allt ettan och tvåan i tabellen som vi har mött. Det är 21 poäng kvar att spela om och det kommer garanterat att räcka med att vi tar 15 av dessa. Det är som jag har sagt hela säsongen, vi har ett så bra lag att vi kan vinna mot alla i den här serien. Nya tag mot Vankiva på fredag då är vi rejält revanchsugna.
    Pluss i den här matchen går till: Nisse, Stoffe och Aronsson. /Pidda

Rapportera

Rapportera

Osby-Hörja 4-0
    sorry, sorry alla Hörja och Osby fans att jag inte blivit färdig att skriva ett referat till matchen. Jag tycker att vi (Hörja) gör en riktigt bra match, framförallt i den första halvleken där vi står upp bra mot Osby som inte tillåts skapa som väldigt många målchanser. Dessutom är vi ganska giftiga i omställningarna där Hörgerud skarvar fram Rogge ett par gånger. Vid ett tillfälle kunde vi dessutom fått en straff om bara Rogge hade trillat när Osbyspelaren var på honom. Vi har ett par hörnor som kunde resulterat. Dock ska det erkännas att Osby brände ett par superchanser i den första halvleken.
    Vi kommer ut i den andra halvleken och släpper direkt på koncentrationen, vi står helt plötsligt 3-4 meter ifrån i markeringarna och är inte på tårna när de gör sina löpningar. Efter ca en kvart får Osby en straff som säkert placeras i mål. Efter detta får de luft under vingarna och vi börjar hänga lite med huvudena. Detta gör att Osby tillåts dominera totalt och trycker in 3 mål till och matchen slutar 4-0. Vår första timme är riktigt bra och det känns som att vi stör dem ordentligt, sen tar orken slut och då straffar de oss direkt. Det är ingen tvekan om att det är seriens bästa lag som vi förlorar mot så det är inget att skämmas över. Dock tyckar jag att 4-0 mer motsvarar spelet den sista halvtimmen och inte den första timmen. Dessutom hade vi en bra chans i inledningen av andra halvlek vid ställningen 0-0, ett mål där och det hade kanske kunnat sluta annorlunda.
    Plussbetygen går till samtliga i den första halvleken med ett extra pluss till Aronsson som där stod för säsongens starkaste insats.