Rapportera

Rapportera

Intressant & känsloladdat derby på Åvallen.

Vilshults IF 2 - 1 BK Union

En match där jag nog tycker ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist. Men det blir inte alltid så som tur väl är och Vilshult hade mycket tur med domsluten. Nåja, första halvlek sparkar igång och Vilshult sover, Union skapar många halvchanser och bollen är på Vilshults planhalva nästan hela tiden. Höll inte koll på klockslagen vid höjdpunkterna men det får gå ändå. Union var främst livsfarliga på sina hörnor med sina hungriga och duktiga huvudspelare, och 0-1 målet kommer på just en hörna där Vilshult sover.

0-1 i Halvtid

Andra halvlek är Vilshult dock mer på hugget och skapar även en del chanser, bland annat bränner man ett par frisparkar nära mål. Vilshult äter sig sakta in i spelet och tar periodvis över spelet med smarta och snabba passningar på mittplan, även tack vare stenhårt jobbande forwards och yttermittfältare. Efter cirka 20 minuter av andra halvlek får Andreas Nyh bollen och kan kyligt lägga upp den i bortre klykan.
    1-1.
    BK Unions frustration växte sig större och det märktes på deras spel som for illa av all negativitet gentemot domaren. Cirkus 10 minuter senare gör även Jarno ett äkta hästjobb i anfallet och lyckas stjäla åt sig bollen utanför Unions straffområde och kan sedan rulla in bollen till Dennis som har öppet mål.
    2-1.

Slutresultat 2-1

+++ Jarno - Sliter hårt i anfallet och håller uppe modet hos spelarna, assisterar även till båda målen.

++ Andreas Nyh - Sliter hårt på mittfältet hela matchen. Trycker även in kvitteringsmålet.

+ Dennis Bergdahl - Tar hela tiden de viktiga löpningarna och jobbar stenhårt efter Unions backlinje och gör det galant. Trycker även in 2-1 målet.