Rapportera

Rapportera

• 8 aug 2010 Emil

Vilshult tar emot Gränum på ett "folktätt" Åvallen.

Jan Bohlin dömmer även den här matchen och har nu fått ett enormt privilegium att få dömma båda dessa känsloladdade och finlirade derbyn lagen emellan.

Första halvlek sparkar igång och Vilshult tar direkt tag i taktpinnen. Man skapar fler målchanser än Gränum och är betydligt hetare i närkamperna. Vilshult bränner ett par målchanser, eller vänta, massor med målchanser på målet som pekar åt söder men tappar inte modet för det, utan fortsätter och trycka på. Första halvlek är rätt ensidig där Vilshult är det bättre laget kort och gott.

I omklädningsrummet var vi enhälligt nöjda med vårat spel i första halvlek och beslöt oss för att hålla oss till samma spel i andra halvlek.

Andra halvlek börjar vi lika bra som första och tar här, lik som då, tag i taktpinnen igen och redan efter ca 10 minuter in i andra så kliver Toni Gais Fonovic fram och bjuder på sina oerhörda fotbollskvaliteter och smeker in bollen via stolpen efter en passning av Billy. Det bör även tilläggas att alla (Eller i alla fall jag) höll andan allt medan bollen rullade sakta från stolpen emot andra burgaveln innan den tillslut rasslade i nätet.
    Efter detta släpper vi dock taget om tempot i matchen. Gränum gör det bra och skapar många lägen men inget slinker förbi allas våran stålman i målet, Joel Dani. Matchen fortsätter med att Gränum äger bollen tills det är 5 minuter kvar då vi tar tag i bollen igen och börjar rulla runt fint och tillslut kan Jimmie Bula assistera sin son till 2-0 målet som också blev slutresultatet.

+++ Joel Dani - Som med sina superräddningar höll nollan åt oss idag. Skott där bollen studsar precis innan den når målet? Pfft, Barnlek!

++ Billy Svensson - Står för en extremt viktig målpass samt ett eget mål i slutminuterna.

+ Jimmie Svensson - Gör matchens snyggaste brytning med en glidtackling och tar därmed bort bollen från Simon Berntsson som kommer med fart mot straffområdet. Även en assist!