Café instruktioner för Mölndal hockey
Här kommer instruktioner om hur det är att stå i vårt Café.
När man kommer dit så sätter man på strömbrytaren på väggen. Sätter på korvvatten på spisen, kastrull står i skåpet vid sidan om spisen. Kryddar vattnet med kryddpeppar, lagerblad o lite salt som finns i det höga skåpet bakom kylen. Korv och korvbröd finns i frysen, men se efter så det inte ligger några i kylen. När ni värmer korvarna, gör det försiktigt så att de inte spricker.
Sätt på kaffe, filter och kaffe finns i högskåpet.
Sätt på toastmaskinerna (kan behövas två vid större matcher). Ta fram toast som finns klara i frysen. Svårt att säga hur många, det beror på om det är träningar eller match, man får själv avgöra. Finns inga färdiga så finns bröd i frysen och skinka och ost i kylen. Det skall vara en skiva ost och en skiva skinka på toasten, om ni har toast över lägg dessa i frysen.
Sätt på ugnen. Ta ut bullar och låt dem tina i ca 20 min INNAN ni gräddar dem. Ta ut en påse i taget. (Vid matcher kan man ta ut fler) Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem enligt vad som står på frysens dörr.
Är det A-lags match, förbered fika till ledarna och domarna. (Oftast görs detta av Caroline och Monica). Ledarna får oftast det som kommer från Kaffebubblan. Domarna ska få kaffe, dryck, fralla och bjudkaka. Till seket är det en bricka med kaffe eller dryck och bjudkakor.
Plocka fram allt från skåpet under kylarna och duka upp snyggt på bänken. Koka mer kaffe och häll på termos som står i skåpet under kylarna längst till höger. Där står också mjölkkannor. Mjölk finns i kylen. Sätt även på tevatten i vattenkokaren.
Vid stängning
När man stänger skall det som stod i skåpen tillbaka, ställ det om möjligt som det stod?
Kaffekannorna skall diskas ur och kaffe maskinen skall torkas av. Kaffetermosarna skall diskas ur ordentligt, inte lämnas med kaffe i. Plocka gärna in disken som står I torkstället. Torka av alla bänkar och ställ in så mycket som möjligt i skåpen.
Fyll på med dricka I kyldisken så att det finns för nästa som kommer.
Gör dagsavslut på kortläsaren, instruktion på hur man gör ligger under bänken. Lägg dagsavslutet och kvitto i den vita brevlådan utanför Kansliet.
När allt detta är klart samlar man ihop skräpet som sen skall slängas i containerna på baksidan av ishallen. En för wellpapp och en för vanliga sopor. Den gröna säcken som man slänger kaffefilter och matrester i skall slängas i sopbingar som står vid kylaggregatet. Ser ut som vanliga soptunnor med lappar på . . Glöm inte detta …
Lycka till!
Undrar ni något så hör av er till:
Caroline, 0703-922585 eller Monica, 0706-55617
2020-09-18