Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om KFUM Örebro Innebandy A-lag Herrar

Skriv i gästboken

1000 tecken kvar

Gästbok

• 8 nov 2009 Dr Zjivago (forts)

Litet senare kliver Fritte Sr fram med stora bössen och lossar ett blytungt skott. Så tungt att det inte ens lyfter från marken. Med stor precision träffar den klubban, tillhörande Broberg som med sin lite aviga bollträff kan trycka in 2-0 för Nerike. Resten av perioden vittnar om relativt dåligt spel från krigarna med dålig fart på den lilla vite (läs bollen) och för lite fart i trumpinnarna. Skaremark, aka raggern, får inte nog av bara en klubba utan vill även ha motståndarens. Detta tjyvknep straffas dock av de gula herrarna (läs domarna) med 2 minuter. Även detta BP klaras av utan några problem. Period två slutar precis som föregående, 0-1. Med 20 minuter kvar av matchen, hade Nerike några ess i rockärmen? Läs vidare så får ni höra, mina små barn.

Tredje period startar i en rasande fart från Nerikes krigare och fradgan i mungipan syntes på en gång. Denna forcering resulterar i en närkamp bakom Pålsbodas mål. Passningen kom från Albin den stores klubba till Brobergs som med lite tur och finess fick bollen under den simmande målvakten för kvällen och 0-3 var ett faktum. Pålsboda är inte sämre utan replikerar relativt snabbt med ett s k ”billigt” mål där den annars fenomenale målvakten Daniel var skymd av många innebandybakdelar. Matchen fortsätter och nu infinner sig en spänning i hallen som man nästan kunde ta på! De 25 åskådarna hade några smaskiga innebandyminuter att se fram emot, där den starkaste viljan skulle segra. Drygt 12 minuter in i perioden får Bäck en delikat passning av Skaremark raggern och 1-4, skulle detta vara spiken i kistan? Icke, Pålsbodas ”finest” sliter som djur och forcerar in både 2-4 och 3-4, delvis pga blekt försvarsspel av Nerikes krigare. Men det blir inte svårare än att krigarna från norr rider ut stormen och tre poäng från slaget var bärgade. Tre tappra krigare fick inte delta i slaget på plan ikväll men ska ändå ha en eloge för sitt engagemang och pådrivande av de stridande! Jag tackar för mig, men vill till sist dela ut betyg

Rapportera

Rapportera

• 8 nov 2009 Dr Zjivago

Det var 19 tappra krigare som en söndag eftermiddag begav sig söderut till det fuktiga, mörka och kalla Hallsberg. Kvällen skulle innehålla en nästintill historisk drabbning mot Pålsboda, efter en smärtsam förlust mot Wadköping föregående helg. Blod, svett och tårar skulle offras ikväll. Ryktesvägen berättade om galej för en del av herrarna i Nerike under lördagkvällen, ett säkert kort borde ha varit Albin den store och Fritioff Jr, men av detta syntes inget under söndagskvällen.

Det var en trevande uppvärmning med passningar som normalt sett hör hemma på juniornivå. Men glädjen, oh denna glädje, kunde man inte ta miste på alls! Ur det moderna 80-talssystemet ljudade barnvisor från svunnen tid, men Nerikes krigare lät sig inte luras. Pippo var fullkomligt svart i ögonen och nästan tuggade fradga, sådan intensitet fanns det i krigarnas hjärtan!

Period ett. Nerike kontrollerar det mesta, även om Pålsbodas ”finest” kommer upp med ett par vassa kontringar, men inget som ”väggen”, ”muren” Danne hanterar på bästa sätt! 1-0 för Nerikes räkning görs av duracellkanin på speed, Petter, assisterad av den så fruktansvärt taggade Pippo. Krigarna har ytterligare fler lägen att döda besten med (läs Pålsboda), men lyckas inte få till de dödande slagen (läs mål). Perioden slutar 0-1. Stor förvirring råder dock i slutet av perioden då busen Pippo tar lagen i egna händer och fördröjer spelet. Klockan står på 20.00 och bör inte perioden då vara slut? Inte enligt domaren och busen får snällt sitta av de två första minuterna under nästa period på botbänken. Det ska för övrigt nämnas att hövdingen som går under namnet Harry, skulle haft en assist efter en briljant framspelning. Problemet var att passningen gick till en Pålsboda-spelare (o)turligt(?) nog.

Period två börjar som sagt med två minuter på botbänken för en av Nerikes krigare och således får di blåe slita lite extra, dock med ett stort leende på läpparna. BP klaras av snabbt men perioden är lite avig. Litet senare kliv

Rapportera

Rapportera

• 8 nov 2009 Harry

Bra slit idag igen gubbar i div. 4. För alla fans som undrar vad det blev så kan jag meddela att vi vann, 4-3.

Rapportera

Rapportera

• 8 nov 2009 Keane

Jag ska åka till Karlstad på fredag. Lillån kommer att spela där på kvällen och den matchen kommer jag att se. Åker tillbaka till Örebro på fredagkväll. Är nån sugen på att följa med så säg till. Det finns plats i bilen.