Information till dig som ska stå i Cafeterian som Kils AIK och IF Kil driver tillsammans. Den bemannas av våra spelare med familjer. Öppettider:I anslutning till matcher, minst en timme före första match och en halvtimme efter sista. Tänk på att bortalagets publik ofta följer med/skjutsar och då är det viktigt att cafeterian är öppen när de kommer. Samma gäller efter matchslut, många står och väntar en stund efteråt.
Toalett:Du hänvisar toalettbesökare till de allmänna toaletterna på utsidan (baksidan mot B-planen). De som finns inomhus ska vara låsta. Den ena är en personaltoalett för kanslipersonalen.
INFÖR PASSET:Vi är ytterst tacksamma om man tar med hembakad kaka, bullar eller några goa smörgåsar för försäljning.
Försäljningen från cafeterian är ett viktigt ekonomiskt tillskott i kassan och vi är glada för all hjälp som föreningarna kan få.
Vill du dessutom lämna det som inte gick åt, finns möjligheter att frysa resten. Fryses styckvis så att det blir lättare att ta fram några i taget.
Vid grillning ska tomat, gurka, gul lök och isbergssallad inhandlas samma dag.
Man får göra utlägg och ta från kassan sen. VIKTIGT att lägga kvittot i kassaskrinet.
När man öppnar det sista av något skicka då ett sms till den som är cafeteriaansvarig för ditt lag. Se kontaktpersoner längre ner.Saknas det något akut, eller att något tar slut under passet så tar man pengar ur kassan och tar sig iväg och handlar, VIKTIGT att kvittot läggs i kassaskrinet.
Kolla hur spelschemat ser ut inför dagen så att men vet om man har sista passet eller blir avlöst. Matchtider kan ändras i sista stund och det kan hända att matcher blir inställda så man får hålla koll även under dagen.
Kom ihåg att titta på både KAIK's och IF KIL's.
Matchlistor:IF KIL FOTBOLLKILS AIK FKByte av pass är man själv ansvarig för!
Domare vid Kils AIK:s herrmatcher (A-lag och B-lag) samt IF Kil:s dammatcher (A-lag och U-lag, ej aktuellt 2017) bjuds på kaffe och kaka före matchen och något att dricka i pausen.
Ställ gärna in detta till domarna senast 75 minuter före match - ta reda på hur många domare som matchen innebär.
Domare under poolspel bjuds på hamburgare och dricka.
Lägg en lapp i kassaskrinet med matchdatum, lag och vad som hämtats/lämnats ut.
Övriga domare betalar alltid för sig - endast kaffe erbjuds gratis.
Skulle frågetecken uppstå, skriv upp på listan med uppgifter om vem som hämtat och vad som hämtats samt ditt namn och telefonnummer.
Bollpojkar och bollflickor får en festis och en korv med bröd i matchpaus (förbered gärna detta innan pausen, så inte bollpojkar/bollflickor stoppar försäljningskön). Lägg en lapp i kassaskrinet med matchdatum, lag och vad som hämtats/lämnats ut.
FRÅGOR:Kontakta alltid din kontaktperson i ditt lag vid frågor
Kils AIKP 00: Jonas Karlsson 070-518 49 19
P 02: Catharina Lindblad 070-938 63 11
P 03: Camilla Blomberg 073-681 89 38
P 04: Camilla Blomberg 073-681 89 38
P 05: Sandra Edberg 070-651 46 23
P 06: Louise Hultman 070-336 90 66
P 07: Nellie Olsson 070-388 90 93
P 08: Camilla Olsson 070-635 97 09
P 09: Emma Larsson 072-183 14 85
IF KilF 01/02: Carita Wennström 070-565 36 32
F 03/04: Mia Saetre 070-660 64 99
F 05/06: Anna Stridsberg 070-373 89 89
F 07/08: Ulrika Nilsson 070-630 19 79, Caroline Carlsson 073-739 19 65
F 09: Johanna Delvert 070-686 07 96, Nellie Olsson 070-388 90 93
ÖPPNING:• Nyckel till cafeterian finns hos vaktmästaren
• Kassaskrinet finns i cafeteriaförrådet inne i cafeterian
• Börja med att räkna växelkassan, den ska vara 600kr i både mynt och sedlar.
• Häng ut skyltar och glassvimplarna.
• Sätt på Kaffe och Tevatten.
• Starta drickkylen, kontakten är ur dragen.
• Ta ut korvbröd samt hamburgare och bröd (vid grillning) ur frysen.
• Koka vatten till korven (Lägg i några lagerblad). Kolla vilken korv som ska användas först. Finns det korv i påse eller i öppnad behållare i kylen är hållbarheten 4-5 dagar så ta av den först. Pack/Öppnings datum ska stå på påsen.
• Ta fram godis och dricka.
• Lås upp glassbox (när det är glassäsong).
• Gör iordning ett bord utanför disken så gästerna kan ta kaffe, te, socker, ketchup, senap, servetter och muggar.
• Inget hembakt med eller är det stor publiken, kika i frysen - kanske ligger där något att ta fram. Sunt förnuft råder när det gäller hur mycket. Bättre att ta fram två bullar och två till senare, än allt på en gång och tvingas kasta…
Försök att tänk på att ha så lite svinn som möjligt!
Grillning vid A-lagsmatcher, poolspel och cuper:• Grillen finns i förrådet längst ut på samma sida som cafeterian eller ute runt hörnet ner mot konstgräs. Kol och tändvätska finns i förrådet inne i cafeterian.
• Starta igång grillen om det är dags för hamburgare inom någon timme, grilla ett gäng med burgare så man har lite buffert. Lägg dessa i en kantin/eller gryta med varmt vatten och buljong så de hålls varma.
• Skär upp tillbehören, tomat, gurka, sallad och lök och ställ ute vid grillen.
• Man betalar sin hamburgare inne i cafeterian och får då en hamburger-ficka, den funkar då som ett kvitto för betald burgare! ?
• Ingen försäljning ute, allt säljs inne och det är endast tillbehören till hamburgare som plockas ut.
• Grillen rengörs efter dagens slut, galler skrapas och rullas sedan in i förrådet.
Flyttbar Cafeteria:Det är en extra service att kunna flytta serveringen närmare matcherna. Så har man möjlighet gör det. Beroende på hur bemanningen ser ut kan det variera vad den flyttbara cafeterian innehåller. Men glöm inte växel och swish information ?
• Om det bara är en match igång kan man göra det enkelt och ta med en kaffetermos och muggar sedan låsa cafeterian om den lämnas obemannad. Den måste såklart öppnas igen i pausen och efter matchen.
• Är man fler som står från olika lag kan man hjälpas åt att gå ifrån och flytta med kaffe mm närmare matchen
och samtidigt ha cafeterian igång.
LIVSMEDEL:• Inga smycken på händerna.
• Skriv alltid dagens datum på det som läggs i kyl/frys.
• Använd handskar vid hantering av livsmedel.
• Tänk på handhygienen, den som tar emot pengar ska inte hantera livsmedel!
STÄDNING (under passet, inför överlämning och avslut):Du som står i cafeterian ansvarar för att det snyggt och rent i lokalen inför överlämning. I lokalen träffas också styrelse, arbetsgrupper, ungdomslagen etc
Föreningen sköter själv städningen, desto mer vi hjälper varandra ju bättre blir stämningen.
Städmaterial finns i ett städutrymme i långa korridoren, första dörren till vänster.
Skriv gärna en lapp om något saknas eller är tar slut.
Disktrasor, svampar, diskmedel och handskar ska finnas under diskhon.
• Golven ska vara rena, våt torkas om det behövs.
• Köket torkat och fint (inkl. luckor, lådor och kylskåpsdörr).
• Borden ska vara avtorkade och iordningställda.
STÄNGNING:• Kolla att allt under städning är gjort.
• Ställ in drickan i kylen samt fyll kylen så det finns kall dricka inför nästa pass/dag och ställ in allt godis i
skåpen.
• Överblivet som sparas:
o Korvbröd fryses.
o Kokt korv läggs i plastpåse och låt korven svalna innan den läggs i kylen. Skriv packdatum och sedan är
hållbarheten 4-5 dagar i högst 8 grader.
o Korv från öppnad behållare men som inte är kokt, förvara i kylen högst 4-5 dagar, kan ligga kvar i burken med
spad. Skriv datum på burken.
o Frys gärna in överblivet hembakat. Frys in styckvis så att det blir lättare att ta fram några i taget.
• Överblivet som kastas:
o Grönsaker till hamburgare.
o Grillad hamburgare kastas eller äts upp.
• Växelkassan ska vara 600 kronor av både mynt och sedlar och läggs tillbaka i kassaskrinet. Fyll i blanketten
med hur mycket man sålt för (efter att växelkassan på 600 kr avräknats). Lägg blanketten tillsammans med
dagskassan i en påse som ni märker med dagens datum. Lägg påsen i kassaskrinet.
• Kassaskrinet lämnas i förrådet i cafeterian.
• Lås Glassboxen.
• Lås dörrar till förrådet och dörrarna till långa korridoren.
• Ta in skyltar och glassvimplar från utsidan.
• Ta gärna ett extra kontrollvarv ute, kika gärna på asfalten, trist med chokladpapper och tomma kaffemuggar…
• Sopor kastas i container vid ishallen.
• Släck och lås ytterdörren
• Nyckel lämnas till vaktmästaren