Rapportera

Rapportera

• 13 sep 2011 :)

.
    Jublande spelare och en jublande Anna (1a målet för säsongen) känner nu vittring på tre sköna poäng men ännu återstår det ju tio minuter av matchen.

FC Norra satsar nu allt frammåt och skapar bla tre raka hörnor där det blir lite nervöst men där Assitjejerna håller rent och reder ut stormen på ett fint sätt och vinner matchen med nämda siffror 2-1.

Mycket skön seger och alltid bra att avsluta säsongen med seger och speciellt då denna seger känndes som att den var värd så mycket mer än bara tre poäng.

Värt att i övrigt nämna från denna match var att halva laget under Lördagen spelade två tuffa DM matcher i Piteå och trots det så är tejerna pigga och taggade till denna match,Desutom gör två tjejer senior debut och gör det på ett lysande sätt,Spelarna som debuterade var: Ellen Lektorp och Linn Rydberg. De två och Ronja Johansson och Matilda Jacobsson alla född 97 och där alla fyra spelar mycket bra matchen igenom.

Beröm även till Lisa Häggström som i avsaknad av ordinarie målvakt står i mål denna match och gör det på ett mycket bra sätt -All heder åt Lisa för denna insats och extra kul för Lisa att även få vinna matchen.

Annars så gör samtliga tjejer en jätte fin insats och där topparna för dagen förutom dom redan nämda finns i Nathalie Johansson och Anna Gälman där även mittbackskollega Josefin Ek bör nämnas -Anna och Josse spelade återigen ett jätte bra mittbacksspel.
    Men alla ska verkligen framhållas en match som denna för det är verkligen en lagsseger rakt igenom detta vilket glädjer extra mycket.

Det här var som sagt sista matchen för säsongen,ännu oklart hur laget ska avsluta säsongen men den infon kom

Rapportera

Rapportera

• 12 sep 2011 Bengt-Ola

Skön seger i säsongsavslutningen

Sista matchen för säsongen för utvecklingslaget slutade med en skön 2-1 seger borta mot FC Norra.
    Matchen började en aning försiktigt men där vi efter ca 15 minuter på allvar började att äta oss in i matchen och mer och mer jobbade oss upp i planen med allt större bollinnehav.

Tjejerna vågade rulla boll trots den mindre bra konstgräsplanen i Pajala och det gav också fina resultat med en hel del kombinationer i form av triangelspel och fina djupledsesbollar.

Efter ca 30 spelade minuter så tar vi också ledning efter att Sanna Thyni tagit sig runt på kanten och med ett fint inspel hittat Emma Scott som styrde in bollen till ledning en ledning som sedan höll sig fam till pausvilan.

Fanns inte mycket inte negativt att ta upp efter första utan snacket i paus handlade mest om att fortsätta i samma stil då vi kom ut till andra,några små justeringar pratade vi om men annars var detta en mycket bra halvlek och egentligen så borde vi nog ha haft en två eller kanske till och med tre målsledning efter den första halvleken.

I andra halvlek börjar vi bra men där spelet allt efter som mer o mer handlar om kamp ,tjejerna står dock upp i det spelat på ett bra sätt och skapar trots det ett par halvbra lägen som så när hade kunna ge ytterligare mål.

Efter drygt 70 minuters spel så kvitterar FC Norra till 1-1 efter ett mycket fint skott som Lisa i mål inte ska lastas för utan det var ett mycket bra avslut av FC Norra spelaren som resulterade i 1-1 och just då känndes det en aning tungt med tanke på att vi i övrigt och med hjälp av ett mycket bra försvarspel höll FC spelarna borta från farliga lägen.

Målet blev dock inget som slog ner oss utan vi tar tag i spelat rätt omgående igen och efter 80 minuters spel så får vi ett mycket bra frisparksläge just utanför FC Norras straffområde .
    Anna Gälman är det som tar denna frispark och det gör Anna på ett superbra sätt då hon med klinisk precision sätter bollen i målvaktens högra kryss.