KIOSKVERKSAMHET ERICS KIOSK 2019
”Erics kiosk” drivs av KBK:s ungdomssektion med hjälp av ungdomslagen. Överskottet från kiosken går tillbaka till ungdomssektionen. Kontaktföräldrar för respektive lag ser till att kiosken alltid är bemannad med minst 2 st personer under angivna öppettider.
ÖPPETTIDER
KBK:s kansli sammanställer öppettiderna vecka för vecka, utifrån när och hur många matcher som spelas. Som kontaktföräldrar kontaktar du därför KBK:s kansli för att få reda på öppettiderna inför er kioskvecka.
FÖRBEREDELSER - SENAST TORSDAG VECKAN INNAN ER ”KIOSKVECKA”
Senast torsdag veckan innan lagets kioskvecka, utförs följande förberedelser av lagets kontaktförälder: 1. Ta kontakt med KBK:s kansli för att komma överens om när/var/hur växelkassa och nycklar skall överlämnas. Telefonnummer Lars Hjelmberg 072-232 07 47 eller kansli 054-180848. 2. Kontrollera och stäm av er veckas öppettider med KBK:s kansli. Se kontaktuppgifter ovan. 3. Sammanställ bemanningslista inför veckan: Listan sänds även till kansliet på mailadress: kansli@karlstadbollklubb.se 4. Se till att några ur laget bakar några mjuka kakor (bullar, sockerkaka, kärleksmums etc) så att det räcker under veckans öppettider.
KBK:s kansli sköter alla inköp till kiosken.
ÖPPNING AV KIOSKEN
- Börja med att öppna kansliets huvudentré, varifrån du invändigt kommer in i kiosken. - Lås upp ytterdörren till kiosken, vilket alltså görs från insidan. - Ställ ut glassgubben mellan kioskluckan och ytterdörren till kiosken. - Ställ ut skylt ”Erics kiosk öppet” på asfaltsplanen bortom grönytan framför kiosken. Se även bifogad karta. - Sätt ut parasoll i alla bord (ej vid regn). Parasoller förvaras bredvid kylskåpet i kiosken. - Se till att vid behov tömma papperskorgen utomhus (vid kioskluckan) samt plocka upp eventuellt skräp på altanen utanför kiosken.
- Prislistor och instruktion för swishbetalning finns i kiosken. Minsta Swishsumma är 20 kr. - Brygg kaffe, som därefter hälls i pumptermosen i kiosken. Kaffebryggare, kaffe och filter finns i köket på kansliet. - Lägg upp ert hembakade bröd på serveringsfaten. - Ta fram korvgryta som står i en av lådorna i kiosken. Värm ca 10 st korvar, se instruktion i kiosken. Ta alltid korv ur glassfrysen i första hand. Om den är slut, öppna en ny korvburk. Värm ca 10 st korvar åt gången. - Ta fram och tina korvbröd som finns i frysen.
- Lås upp kyl/frys och glassboxen (under TV:n) i kiosken. - Lås upp underskåpet i kiosken. - Ta ut choklad och övrigt sortiment och ur det låsta underskåpet. Exponera era varor på trevligt och säljande sätt ! Det finns bl a skålar och glassburkar till exponering.
- Utomhusskylten ”Erics kiosk” skall vara tänd. Strömbrytare sitter till vänster om kioskluckan.
UNDER KIOSKPASSET
- Ha ett trevligt och serviceinriktat bemötande ! Tänk på att du representerar Karlstad BK. - Det skall alltid finnas korv och kaffe tillgängligt. Brygg alltid hel kanna. Värm några korvar åt gången. Tina korvbröd alltefter det går åt. - Ingen pant betalas ut. - Betalning sker kontant eller via Swish 123 161 3744 ”KBK Kiosk”. Vid Swish-betalning, ser du till att stjärnorna lyser så det inte är en kopia på någon annans betalning. Tryck på telefonskärmen så förstår du. - Se till att det löpande är städat inuti och utanför kiosken. Torka löpande av bord, bänkar samt plocka upp eventuellt skräp både inuti och utanför kiosken.
STÄNGNING AV KIOSKEN
- Ta in glassgubben, glass-skylten ”Erics kiosk öppen” och samtliga parasoller. - Plocka skräp utomhus och inomhus. - Vid behov, töm papperskorgen utomhus (mellan kiosklucka och ytterdörr). - Vid behov, töm de båda papperskorgarna inomhus. - Skräp från papperskorgar etc slängs i containern som finns utvändigt nära A-lagets omklädningsrum. - Se till att låsa ytterdörren till kiosken. Ingen separat nyckel finns, utan låsning görs från insidan. - Kontrollera att kioskluckan är stängd och haspad. - Ställ in allt godis och övrigt sortiment i underskåpet. - Lägg tillbaka övrigt eventuellt sortiment. - LÅS glassbox, kyl/frys skåp och underskåpet i kiosken. - Ät upp eller släng överbliven korv. - Om det finns korv kvar i öppnad burk, frys dem i påsar om 10 st korvar i varje påse och lägg dem i frysen. - Diska/rengör korvgryta, kaffebryggare, korvtänger, serveringsfat, knivar samt övriga inventarier som använts under kioskens öppethållande. - Torka av bord, stolar, bänkar inne i kiosken. - Sopa golvet i kiosken. - Kontrollera en sista gång att glassbox, kyl/frys skåp och underskåp är låsta. - Släck takljuset i kiosken. - Utomhusskylten ”Erics kiosk” skall vara tänd. Strömbrytare sitter till vänster om kioskluckan. - Ta med växelkassa och nycklar som snarast överlämnas till nästa dags kioskpersonal.
NÄR ER KIOSKVECKA ÄR SLUT
- Lagets kontakförälder tar kontakt med KBK:s kansli för att komma överens om när/var/hur växelkassa och nycklar skall återlämnas. Telefonnummer Lars Hjelmberg 072-232 07 47 eller kansli 054-180848