• 27 okt 2008 Saxat från Motala Tidning

Den positiva trenden bröts i lördags för Vadstena handbollsdamer när de mötte Järnvägens HK.
    Efter en jämn match var det bortalaget som segrade med 19-18
    (9-8).

Det blev ett nervkittlande slut på matchen mellan Vadstena handbollsdamer och HK Järnvägen. När en och en halv minut återstod var ställningen 18-18.
    Men efter en rad räddningar av Järnvägens målvakt och en straffmiss av VHF var det bortalaget som kunde vinna matchen med ett måls marginal.

– Det känns som att vi kommer till lägena, men vi missar alldeles för mycket, säger VHF:s Cecilia Holmberg besviket efter matchen.
    Hemmalaget spelade bra i inledningen av matchen och tog också ledningen med 2-0 genom Alexandra Simonsson och genom ett straffkast av Emelie Sjödahl.

Matchbilden förändrades snabbt och en bit in i första halvlek var ställningen 8-4 till Järnvägen.
    Genom några kvalificerade räddningar av Helena Present i VHF-kassen och några snabba mål ryckte laget upp sig och gick till halvtidsvila med ett måls underläge, 9-8.

– Det är klart att jag är besviken efter en sådan här match, det måste man vara. I dag skulle vi ha vunnit, säger VHF:s tränare Pontus Hammarberg.

Vadstena missade hela fem straffar och hade de gått in hade antagligen matchbilden sett annorlunda ut.

– Sofia Falk är vår givna straffskytt, men hon var borta i dag. Visst märks det att hon saknas under matchen, men det här ska vi ändå ta hem. Många gånger skjuter vi rakt på deras målvakt. Så fort vi lägger den på sidan har hon inte en chans.

I mitten av andra halvlek såg det ut som att hemmalaget skulle gå mot seger. Efter två snabba mål av Sofie Rudbratt och Cecilia Holmberg var ställningen 16-12.

Med dryga tio minuter kvar kändes det som en trygg ledning, men då började det att slarvas i form av stegfel och bortkastade bollar.

Spelet rasade och bortalaget kom i kapp och gick om.

– Vi är för dåliga framåt och alldeles för ensamma i våra satsningar.