12 augusti 2024
18:45

Referat: Torna Hällestads IF - AIF Barrikaden

Startelva: Milad – Emin, Loke, Anyelo, Hussein Alobaydi (ny spelare) – Yousef, Martin, Shershah, Ghafur, Aman - Henke medan Husse och Siseko började på bänken. När Husse kom in spelade han back, när Siseko kom in spelade han mittfältare.
Det byttes runt en hel del under matchens gång (endast Henke och Loke spelade hela matchen) T.ex. spelade Hussein Alobaydi och Milad också på mittfältet, Martin spelade också back och Yousef och Aman spelade också anfallare.
Dessutom bytte Henke av Milad i målet efter en halvtimme.
Siffrorna ljuger inte. Vi var det klart bättre laget och hade förutom våra mål dels en boll i hjulet (av Ghafur) vilket alltid innebär att det döms bort även om bollen som i det här fallet hamnade en meter inne i målet, dels ett mål av Yousef som blev totalt felaktigt bortdömt för offside. Dock började vi väldigt dåligt första 5 minuterna ”innan vi förstod att vi var bättre” som någon uttryckte det, och de hade också relativt tidigt vid ställninge 0-0 ett skott i stolpen.
I andra halvlek blev det mer hawaii och då var det inte bara vi som skapade målchanser utan de hade tre frilägen där Henke samtliga gånger gjorde fina räddningar varav en gång en riktigt högklassig sådan. Tänk vilka problem vi hade att hitta en målvakt i fredags och så fanns det en suverän sådan som gick helt under radarn.
Aman gjorde ett hat trick genom att sätta bollen i mål i 28.e, 39:e och 58:e min, samtliga gånger efter djupledspassningar där Aman sprang ifrån sin bevakare innan han förpassade bollen i nät. I den 70:e min fastställde Siseko slutsiffrorna när han tog sig förbi sin försvarare på kanten innan han satte bollen vid bortre stolpen.