15:00

BK Walldia

Referat: Genevad/veinge - BK Walldia

Sista gruppspelsmatchen avslutades på ett soldränkt Veinge Konstgräs denna lördag eftermiddag.

Dagen till ära hade vi möjligheten att låna in eminente Jesper Wennström i försvarslinjen som numera studerar i Göteborg. Jesper är enligt min bedömning den spelare som genom åren har hållit en otroligt hög lägstanivå (Den högsta?) under sina år i LFK-tröjan. Till sin mittbackskollega hade han vår trotjänare Kenan vid sin sida som är lojal och ställer upp i mittbacksrollen när det krisar. Guldstjärna!

Vi inleder aggressivt och gör en bra första halvlek som är inspirerad av ett initiativrikt djupledsspel med bra touch på bollen.
Redan i andra minuten hittar Qerim till Johan i djupled som sätter 1-0. 2-0 kommer i 7e och då svarar Hannes för passningen. Under första 25 minuterna har vi flera fina anfallskombinationer, dock visar Jocke att han är på sin vakt när han räddar ett friläge i 19e.

0-3, Qerim till Johan på nytt (23min)
0-4, Johan till Qerim (35min)
0-5, Ibbe assisterar Johan (40min)
Johan får utväxling i sitt uppoffrande djuplesspel och belönas med 4 mål (lite revansch från förra helgen mot LFK)
Strax innan paus så sticker GIF/VIF upp med ett avslut strax utanför burgaveln efter en miss i BKW försvaret.

I andra halvlek går vi ned oss en aning men fortsätter med ett stabilt spel och avbytarna luftas och gör stabila inhopp. Kul att Viktor och Antonio är med och tränar mer frekvent under försäsongen och man växer in i seniorfotbollen mer och mer. Mohammed (Ibbes lillebror) tar för sig allt eftersom och det ska bli spännande att följa ungdomarna under året.

1-5, 54min,GIF/VIF reducerar efter ett fint inlägg från Micke på bortre ytan där en GIF/VIF spelare rakar in den. (Men där står vi och sover och behöver vara mer alterta framgent.)
1-6, 66min. Hannes avslutar utifrån och avslutet ser ut att toucha en spelare på sin väg mot mål.
1-7, 71min, Ibbe är på rätt plats och rakar in en boll efter turstuds.
2-7, GIF/VIF reducering
2-8, Zett får till ett inloggsskott som seglar in över målvakten.

Händelserik match med många mål. GIF/VIF har ett ungt lag till sitt förfogande i år och det märks när man saknar några gubbar. Det ska bli roligt att följa utvecklingen av deras egna ungdomar och det kliv som det innebär upp i seniorfotbollen.

Vi gratulerar LTIK och LFK till finalplatsen i årets allianscup.

Nu laddar vi för en ny träningsvecka då vi inleder vårt DM-gruppspel på söndag borta mot Tölö IF.