Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BK Björkåsen A-lag Herrar
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från BK Björkåsen A-lag Herrar.
A-lag Herrar
Följ oss för uppdateringar
Jag vet inte, men att steka en t-rödsindränkt skinnväst vet jag inte om det är någon höjdare...
Förstår om det inte är lätt för klanen blom, men har man inga traditioner så har man inte. För att få en guld tradition så måste man ju vinna någon gång också...och då räknas inte division 2 och liknande. 53 års väntan sen senaste guldet lär bli minst 53 år till...
Alla gillar ju Makrillarna!
Här får ni några goa recept!
Makrill-recept
Latinskt namn: Scomber scombrus
Hemort: Bohusläns landskapsfisk
Kännetecken: Svarta tvärränder över gräsgrön, blåflammig rygg.
Favoritsysselsättning: Stimma- i sällskap med andra makrillar.
--------------------------------------------------------------------------------
Makrill med smak av Provence (4 port):
8 makrillfileer (4 makrillar)
6 msk olivolja
4 msk hackad lök
6 tomater
4 msk hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
1 glas vitt vin
vetemjöl
salt, peppar
Skär makrillfileerna tvärs över i ca 2 cm breda bitar. Salta, peppra och vänd i mjöl. Värm oljan i låg järngryta. Lägg i löken. Låt den svettas till den nästan börjar få färg. Lägg i fiskbitarna och bryn lätt på båda sidor. Tillsätt de flådda tomaterna, persilja, vitlök och vin. Låt puttra under lock ca 10-15 minuter.
--------------------------------------------------------------------------------
Grillad makrill med aromsmör (4 port):
8 makrillfileer (4 makrillar)
Marinad:
3 msk olja
3 msk citronsaft
1 liten riven rödlök
5 krossade vitpepparkorn
1 krm cayennepeppar
2 tsk salt
Aromsmör:
50 g smör eller margarin
1 knippa finhackad gräslök
Rensa och filea makrillen. Blanda ingredienserna till marinaden och och lägg ner fileerna i den. Låt stå svalt ca 1 timma. Vänd fileerna då och då. Ta upp och låt rinna av. Grilla fileerna 4-5 min på varje sida. Servera med aromsmör och kokt potatis.
--------------------------------------------------------------------------------
Makrill med grönsaksvinägrett (4 port):
4 makrillar
½ dl rågmjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Grönsaker:
1-2 röda paprikor
1 squash, ca 300 g
3-4 salladslökar eller 1 purjo
100 g sockerärtor
3 msk olivolja
1 msk vinäger
1 tsk fransk senap
2 msk kapris
Rensa och filea fisken. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i blandningen. Kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i stora bit
Hahaha Inte trodde ja Curt var en sån poet. Roligt även att hammarbys fiaskovärvning Charlie Davies som inte gjort ett mål på hela året plötsligt vaknat till liv. Mot GAIS/Gothia grön gjorde han tre :)
RapporteraDet var glädjetårar som kom från änglahimlen.Synd att makrillarna fick torsk.Kanske dags att bekläda makrillarna med torskskägg.Guldet har återkommit till rätt ägare.
Rapportera
ETT LITET grattis FÅR MAN VÄL KOSTA PÅ SIG TROTS ALLT. MEN JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR GUD GRÅTER NÄR ÄNGLARNA HAR TAGIT GULD...!
KAN DET BERO PÅ ATT GAIS TORSKADE IGÅR?
Trodde inte du gick på blåvitt matcher Claus? Men helt riktigt så e våran publik som en trettonde spelare under matcherna, både på hemma och bortaplan. Men med det spelet Gothia grönt visar upp förstår jag att du vill se riktig fotboll. Får hoppas att Marika Domansky, Lena Widekull eller vem ni nu lyckas få som tränare kan gå in med inställningen att vinna tre pinnar istället för att vakta den man har när matchen börjar.
RapporteraMEN av två "onda ting" så håller jag, som Göteborgare förstås på Rosa Änglar i Pyamas denna tvekamp! Forza Blåvitt för en gång skull!
Rapportera
Man väntar aldrig för länge på nåt gott vet la du!
RapporteraOch det är ju längtan till något, som ger livet hopp...!
M a o GAIS är på väg uppåt medan ifk bara kan gå nedåt nu. Enkel matematik! Och vilket är roligast..?
Bo i Göteborg och inte älska makrill - det finns ju bara inte...men ät du din fesljumma pytt!