17 augusti 2024
13:00

Vara SK

Seger och upp som tvåa i serien!

Igår mötte vi Holmalund på bortaplan och vann med 3-2. En match som vi vände underläge till ledning som blev kvitterad med avgörande i slutet. Adam Stensson, Leo Persson och Leon Augustsson gjorde målen som fixade segern. Sett till matchen var det rättvist då vi hade många bra chanser och kanske skulle ha haft ledning i paus med några mål. En skön seger oavsett och vi är klart på uppåtgående efter uppehållet!
Vi började matchen väldigt bra med ett kontrollerat passningsspel. Detta trots den mycket ojämna planen. Många lag i serien som har problem med sina gräsplaner får man ändå säga. Det är lite tråkigt då vi blivit lite bortskämda på vår hemmaarena med gräsyta i toppklass!
Redan direkt är vi framme och hotar i deras straffområde och Adam får ett jättefint läge på fints samspel mellan Hugo och Leo men Adam styr det hårda inspelet utanför.
Vi har bra press på dem och får snabbt tag i bollen vilket gör att vi kan få till ett bra anfallsspel. Leo kommer till skott men vi börjar ana att deras målvakt har en fin dag, vilket ska visa sig framöver. Leo är framme strax igen och försöker skjuta men målvakten parerar.
Vi vinner boll direkt på ett anfallsförsök och det blir skottläge för Philip, returen ut och lite studs senare så skjuter Leo men målvakten står på huvudet och räddar.
Bara minuten senare får Leo en fin pass av Philip och rundar målvakten. Han kommer lite långt ner och spelar därför Adam snett inåt, Adam skjuter direkt men en försvarare har hunnit ner till mållinjen och räddar den gången.
Vi får halvlägen nästan hela tiden och har mest boll men så blir det lite passivitet eller kanske lite övertro på oss själva för att Holmalund kommer fram och skapar något nickläge och sedan får de en kavalkad av hörnor på rad. Vi får inte bort bollen ordentligt och på den 6e hörnan i rad så studsar bollen rätt för dem och de kan peta in bollen i nät. Inte alls rättvist kändes det som men vi skulle ändå fortsätta pumpa på. I slutet av halvleken har vi lägen där Leon skjuter, Leo är framme och vi har en helt hysterisk sekvens som behöver ses med egna ögon för att visa hur det var med några av våra chanser.
Otroliga chanser att kvittera mot HIF.
Vi går till pausvila med 0-1 läge men en bra känsla då vi haft spelet större delen av halvleken. Vi kommer ut i andra halvlek och tar tag i taktpinnen direkt och kommer till bra läge direkt där Leo är nära och Alex har ett tungt skott strax över. Leo är framme på ett inspel mot bortre stolpen men bollen studsar förbi.
Leo får sedan en passning av Hugo och driver fram på vänsterkanten, han viker in förbi sin försvarare och slår till. Ett skott i första krysset, mycket vackert.
Leos fina 1-1 mål!
Lite senare blir det lite flipper i deras straffområde och en dålig rensning studsar till Adam i fritt läge. Adam spelar till Leon som får i stort sett öppet mål och det är 2-1.
Leons 2-1 mot Holmalund
Holmalund skapar inte mycket, de är framme och har ett par luriga inspel framför mål och det känns lite oroligt, vi tappade ju mot Wargön senast.
Så småningom kommer också en kvittering ur ingenting, ett skott som ändrar riktning och går över Olsson.
Direkt efter målet tar vi tag i det igen.komer upp igen och skapar lägen. Hugo har en boll i ribban på ett inlägg, Philip och Leon springer ihop när Philip har kanonläge framför mål. Vi får sedan ett par hörnor och på en av dem så kan Adam nicka in bollen och avgöra.
Holmalund skapar inget riktigt tryck efter detta, men vi vet att ledning med ett mål är bräckligt. Vi håller ut den här gången och tar tre mycket viktiga poäng.
Vi gör en bra match i en svår bortamatch. Vi skapar mycket och har tålamod i vårt spel idag, och Holmalund gör en ganska så blek insats jämfört med senast. Hela laget jobbar bra idag och när vi får upp farten är vi svårstoppade.
När Göta tappade poäng dagen innan och Gerdsken sedan förlorade så kan man säga att vi och TFK vann den här omgången. Nästa match möter vi Gerdsken på hemmaplan vilket ska bli oerhört inspirerande. Ett lag som varit seriefavoriter i två år men inte lyckats riktigt. Vi har haft svårt för dem tidigare och ofta visat stor respekt vilket vi behöver få bort till på lördag. Ett bra resultat på lördag så blir hösten riktigt rolig! Vi ses!