12 augusti 2024
19:00

Wargöns IK

Tungt poängtapp i höstpremiären.

Höstpremiär på ett soligt Torsvallen mot Wargön blev en besvikelse då matchen slutade 2-2. I delar av matchen dominerar vi och det är framförallt inledningen av andra halvlek, där vi gör 2-1 och har bud på trean flera gånger om men vi bränner flera friläge. En ledning på ett mål är bräcklig och den här gången fick vi tyvärr bita i det sura och släppa in ett sent mål.
Vi startade första halvlek bra och får vårt passningsspel att fungera där vi lyckas vända mycket spel på Wargöns 3-backslinje. Vi får en del ytor och våra yttrar kommer till flera skottlägen. Vi håller uppe spelet bra med stor rörlighet och variation i anfallsspelet. Det är framförallt Leo och Leon som får lägen strax utanför straffområdet och kommer till avslut. Vårt 1-0 kommer dock på en hörna från Leo, där Adam når högst på bortre stolpen. Ett mål som där och då kändes rättvis även om WIK inte var ofarliga i sina attacker.
Tyvärr släpper vi in 1-1 i mitten på halvleken och efter det har WIK en bättre period och skapar också ett skottläge som går i stolpen. Där svajade vi kanske lite men tar tag i det igen och kommer till flera skottlägen och inspel i deras box men får inte dit 2-1.
I början av andra halvlek kommer så den period som avgör matchen tycker jag. Vi gör ett fint mål till 2-1 genom Leo, på passning från Philip. Vi spelar jättefint innan där vi vänder spelet från vänster till höger och får upp bollen på felvänd som spelar rättvänd Philip. Leo går i djupet och passet är perfekt.
Efter målet har vi en radda mycket fina lägen att göra mål men en av de mest avgörande lägena kommer väl 5 min efter målet då Leo kommer fri igen. Målvakten springer ut, Leo petar bollen förbi och blir nedsparkad strax utanför straffområdet. Frispark och gult kort delas ut. Hade WIK blivit decimerat där så hade dom fått svårt att göra något mer.
Efter detta har vi väl 5 riktigt heta chanser där vi skulle gjort 3-1. Istället kommer WIK upp i ett ströanfall och deras nyförvärv för i höst, Nils Berner (tidigare Vänersbors IF div 1 och FC Trollhättan div 1), nickar in 2-2 vilket står sig matchen ut. Vi forcerar väl det sista men får inte till det riktigt, stressar i vårt spel.
Det är surt att losa poäng hemma men vi får tänka på att WIK tog 4 poäng på oss förra året, i år är det tvärtom. Vi spelar anfallsfotboll som är grym i långa stunder, igår var det bara effektiviteten som saknades. Tyvärr fick Krille sin tredje varning och är därmed avstängd nästa match. Vi får fokusera på att göra nästa match lika bra och hoppas på att vi sätter våra chanser mot Holmalund!