2 juli 2024
19:00

Vara SK

Referat: Jung-Kvänum 10 IF - Vara SK

Sista matchen innan uppehållet möter Vara på tisdagskvällen JK10 på bortaplan. Vara tog i första matchen mot JK10 en övertygande seger med 7-0. Vara är inte alls på hugget i matchen och har nog gått på sommaruppehåll. Adressen på bollarna går vid flera tillfällen under matchen till fel adress och mottagningarna av bollarna studsar ifrån dem vilket vi inte riktigt är vana att se. JK10 går in med en helt annan inställning till match och ser till att att förstöra Varas spel vilket de lyckas med långa stunder. Vara tar ledningen i matchen genom Lisa G ass av Astrid Ö. JK10 kvitterar till 1-1. Innan halvlek gör JK10 även 2-1 efter ett långskott som går över Ines i mål. Vara har flertalet målchanser under första halvlek men den sista touchen på bollen finns inte där i kvällens match. Det är en fysisk tuff match mot JK10 som drar på sig flera frisparkar, Vara förvaltar dem tyvärr inte på bästa sätt i dag.
Vara går till halvtidsvila i underläge men har ändå det mesta av spelet och de flesta målchanserna.
I andra halvlek äger Vara mer boll och får även nu flera farliga frisparkar och hörnor. I minut 61 kvitterar Vara till 2-2 genom Hanna C efter en fin frispark av Elsa L. I slutet av matchen skadar sig Ella L och får utgå, vi hoppas att det räcker med lite uppehåll och vila för att läka.
Vara har ändå i slutet av matchen flera riktigt farliga målchanser som skulle kunna blivit till mål. Matchen slutar 2-2 vilket känns som en förlust för Vara. Men Varas damlag skall ändå ta med sig allt positivt de gjort på vårsäsongen, de tar sig igenom våren utan en enda förlust, de har ett stabilt lag som arbetar för varandra och gör mycket mål. Endast två matcher med oavgjort resultat. Övriga matcher under våren har de en övertygande seger i varje match. Vi vet att damerna i Vara kan spela riktigt fin fotboll. Nu tar vi välbehövlig vila och laddar om för höstsäsongen.