18:30

Vinninga AIF U (9:9)

Referat: Örslösa-Söne IK (9:9) - Vinninga AIF U (9:9)

Torsdagen 8/10 var det dags att dra igång matcherna för hösten. Vi tog emot Vinninga på Örslösa IP med känslan och åsikten att vårens match inte skulle upprepas då vi släppte in alldeles för mycket bakåt.

Vi är med från start och visar från början att den känslan och åsikten också är med oss på planen och vi spelar utifrån den. Spelarna kämpar och och vill spela och vi har många fina passningskombinationer matchen igenom. Genom Tova Arvidsson tar vi ledningen med 1-0 och håller den länge. Vinninga kvitterar men Issa Johansson får till ett kanonskott och vi leder med 2-1. Den ledningen håller vi tyvärr inte lika länge och när det blir 2-2 är vi rejält trötta. Med risk för att vara partisk hade 2-2 varit ett rättvist resultat men tyvärr lyckas vi inte hålla tätt och Vinninga vinner med 3-2.

Det var en händelsrik match, när det är 7 minuter kvar av första halvlek får vår målvakt kramp och behöver gå av planen, Rebecka Pilkvist får agera målvakt och löser det med bravur. Skönt att veta att vi har en stabil reservmålvakt! (Inte säkert att Pilkvist själv tycker om den rollen...)

Amanda Fahlgren var med och gästspelade igen, alltid kul när gamla spelare återvänder någon/några matcher om året.

Vera Stensson gör A-lagsdebut och gör det fantastiskt bra, hon spelar som både defensiv innermitt och forward och axlar båda positionerna på ett bra sätt. Kul när yngre förmågor kommer upp till oss och tar sin plats som en självklarhet!

Trots resultatet har vi mycket att ta med oss från denna match och vi ser fram emot matchen borta mot Rackeby på söndag!