IBK Göteborg D2

Referat: Mölndals IBF D2 - IBK Göteborg D2

Äntligen dags för premiär hemma i borgen, fina Aktiviteten.
Idag är det Göteborg som står för motståndet.
Förutsättningarna är bra, i princip fullt manskap med 15 spelare + 2 målvakter idag.

Vi tekar av klockan 15:00 och vi tar kommandot direkt i matchen, med bra bolltempo och mycket rörelse, känns som vi är pigga och hungriga.
Vi tar ledningen med 1-0 efter 08:36, där #55 Emma ''Blomman'' hänger direkt i debuten med pass från #6 Lina, som också debuterar.
Vi utökar efter 12:29 till 2-0, denna gång #29 Vicki på en fin macka från #7 Emma Grauss.
Men vi är inte nöjda där, 3-0 kommer efter 16:03 genom en raket från #23 Linnea, framspelad av #29 Vicki.
Vi går in i första paus med 3-0 på tavlan, i mina ögon helt rättvist.

Andra perioden drar igång, och vi håller i spelet från första.
Göteborg kliver upp lite högre, försöker lägga lite högre press framför allt i våra uppspel känns det som.
Men vi utökar till 4-0, återigen av #55 ''Blomman'', denna gång assisterad av #21 Klara efter 02:32 i andra perioden.
Matchen står väl lite och väger, vi går ner oss lite och faller in lite i IBKs spel, vilket gynnar dom.
4-1 gör Göteborg med 09:28, och det väger tungt, men vi lyfter oss och går in i paus med en trygg 4-1 ledning ändå.

I inledningen av tredje perioden har vi snackat om att försöka hitta tillbaka till vårat sätt att spela igen, med mycket tålamod.
Jag missar helt ärligt vad som händer, men Göteborg reducerar återigen med 02:12 på klockan, till 4-2.
Vi svarar ganska omgående, efter 03:07 där #29 Vicki gör 5-2 på egen hand.
Oerhört skönt med snabb replik.
Vi tågar på, och efter 06:17 är det äntligen dags, en efterlängtad balja av #8 Malou, på en fin långpass av #29 Vicki.
Då har vi en skön 6-2 ledning, men hon var inte klar där.
Det dröjer inte mer än till 07:52, så smäller #8 Malou in 7-2 stenhårt ribba in, fin assist av #5 Sofia.
Göteborg reducerar sen till 7-3 i powerplay, och vi kanske börjar slappna av lite.
Det tar dom vara på, och gör även 7-4 efter 11:38.
Vi tar en timeout för att försöka skaka av oss detta, och ladda om.
Det svänger lite fram och tillbaka, men efter 17:58 punkterar vi matchen, och för tredje gången idag så är det #8 Malou som stänker in 8-4 återigen på pass av #5 Sofia.
3 fina poäng igen denna veckan, och med en jävligt go känsla går vi in i nästa vecka och vi blickar framåt mot Floda på fredag 11/10 i Nova Floda Sportcenter.
Matchstart där är 19:30.
Tack för stödet idag, hoppas vi ses på läktaren snart igen!