16:00

Ruda IF

Referat: Långemåla IF - Ruda IF

Sista cupmatchen för året.

Det var mot Ruda IF som redan hade två vinster i cupen, och som idag bara behövde 1 poäng för att vinna grupp 13.
Långemåla letar fortfarande lite efter att få igång spelet, och hitta tillbaka till formen som var större delar av förra året.

LIF öppnade denna matchen väldigt bra och taktiskt rätt, vilket gjorde motståndarna lite osäkra och dom kom inte alls upp i någon högre nivå. Istället var det Långemåla som ofta hotade framåt, och kunde se till att Ruda endast fick skjuta långt utifrån.
Till slut gav det också resultat när Micke frispelade Axel som löpte inte från kanten och blev helt ensam med målvakten.
Han satte den kliniskt rent bredvid en utrusande burväktare.
Vi skakade nog om hemmalaget ännu mer när det några minuter senare blev ytterligare ett läge med två Långemålaspelare med målvakten, men denna gången gav det inget mål.

Istället blev det straff till Ruda genom en hands i straffområdet, och ingen pardon där och 1-1.
Vi reste oss ändå och på ett bra frisparksläge utanför straffområdet till LIF, och på den efterföljade returen från målvakten kunde vi också göra 2-1.

Efter halvtid räckte vi till i 20 minuter innan gästerna mer och mer tog över. På grund av kommunikationsmiss och felpassningar tog sig Ruda upp i ledningen, och efter det hade LIF inte mycket mer att sätta emot.
Två bra prestationer från bortalaget gjorde att LIF än så länge får vänta på årets första poäng.