Fagersta Södra IK 2

Referat: IK Oden Utv - Fagersta Södra IK 2

Höstpremiär i div 7 för U-laget och tufft motstånd mot Fagersta Södras B-lag.
De siktar på att vinna serien och hade med flera spelare från A-laget som spelar i div 3.
Vi hade en blandad trupp med A-lag, reserver som behöver mer minuter, U-lag och P08 spelare.
Fagersta öppnade riktigt bra och stressade oss med sin höga press och skickliga spelvändningar.
Försvaret höll emot, framförallt Jocke gjorde några riktigt fina ingripanden på frilägen.
Vi kom in bättre i matchen och både Danté och Lucas hade fina chanser som var nära att resultera.
Men vi spelade med för hög risk på vår egen planhalva och Fagersta fick några gratischanser p g a detta. Och till slut straffade det sig, när de bröt en lös passning utanför vårt straffområde, lade ett instick till nr 9 som placerade bollen förbi Jocke in i mål.
Målet blev lite tändvätska för oss för vi kom upp högre i planen och skapade några farligheter som kunde ha gått in, men 0-1 stod sig i paus.

1;a halvlek
4' Felpassning på egen planhalva ger friläge till motståndaren men Jocke gör en mycket bra räddning
7' Fagersta nr 5 bryter in från höger och avlosar bössan men jocke räddar
10' Nytt friläge för Fagersta som Jocke återigen räddar
11' Inlägg av Fagersta nickas mot mål men Jocke tappar bollen varpå Viktor rensar bort den på mållinjen
13' Ännu ett friläge för Fagersta som Jocke räddar!
15' Upprullning när Osama passar till Karwan som skickar vidare till Lucas som frispelar Danté som har öppet läge framför målet, men han får för dåig träff varpå målvakten går ut och biockerar avslutet
33' Karwan slår ett instick till Lucas som kommer fri, skjuter med vänstern och returen tar han med höger men målvakten står ivägen bägge gångerna
35' 0-1 Fagersta nr 9
36' Inlägg av Lucas som Karwan tar emot, avslutar men för löst så målvakten räddar ganska enkelt
37' Gult kort på Daniel F för protest mot domslut (dock fick Batte den pg a ett misstförstånd)
39¨' Fin cutback av Victor till Erik (P08) som skjuter men målisen räddar
40' Gult kort på nr 6 i Fagersta för stämpling
41' frisparksinlägg av Rasmus mot bortre stolpen och det är nära att Karwan hinner dit först med pannan men målisen är lång och lyckats styra ut bollen till hörna
42' Bra, inåtskruvad Hörna av Osama som är på väg in men måvlakten lyckas boxa bort den
44' Slarvigt bolltapp på egen planhalva ger friläge som Jocke räddar!
45' Gult kort på Fagerstas tränare pg a hög ljudnivå

I andra halvlek steppade vi upp riktigt rejält och tog också kampen när det behövdes.
Fagerst var konfunderade och besvikna när vi kvitterade till 1-1 genom Karwan.
Han stod också och nickskarvade fram bollen till Lucas som vann motlägget mot målvakten och skickade in 2-1 med ca 17 minuter kvar
Här kändes det som om vi skulle vända matchen, men Fagersta hade inte gett upp utan de ändrade till 3-backslinje och tryckte på hårt mot vår backlinje som stod pall. Liksom Jocke som tog allt.
Men så med 8 minuter kvar gör vi ett enkelt misstag igen. En enkel passning slås alldeles för löst så att en motståndare kommer emellan och bryter, det sker en jättesnabb kontring som resulterar i ett markinlägg mot bortre där nr 14 lyckas styra in 2-2 via stolpen.
Vi såg dock ut att kunna hålla undan och ta en poäng. Men Fagersta fortsatte att gå för det och på tilläggstid snappade de upp en för löst slagen djupledsboll, fyra rättvända spelare störtade framåt och på något sätt lyckades de få fram bollen till nr 14 som rundade Jocke och slog in 2-3 i öppen kasse.
Slutsignalen gick direkt efter avspark och vi är såklart jättebesvikna över att inte få med oss något resultat trots den kämpavilja spelarna visade, speciellt i andra halvlek.

Till matchens lirare utser vi Jocke som gjorde 10 räddningar, varav 6-7 frilägen!

2:a halvlek
47' Nickskarv av Karwan till Lucas som drar till med en halvvolley och ser bollen smita precis utanför högra stolpen
50' Instick av Erik till Lucas som skjuter stolpe ut!
61' Inlägg av Fagersta mot bortre där en fri spelare nickar tätt utanför
65' Fagersta tar sig in i straffområdet och skjuter förbi Jocke och mot mål men Oskar slänger sig och bryter på mållinjen!
66' Bollvinst av Lucas, inlägg till Karwan som fintar och skjuter men målvakten räddar
67' Viktor spelar fram Lucas som skjuter ribba och över från straffområdeslinjen
69' Vi förlorar två motlägg på egen planhalva vilket leder till friläge men Viktor lyckas bryta till hörna i sista momentet
71' 1-1 Oden genom Karwan (utan assist). Bra press av Lucas lyckas och Karwan vinner bollen och skjuter en yttersida i bortre hörnet!
73' 2-1 Oden genom Lucas (assist Karwan). Djupledsboll som Karwan nickskarvar till Lucas som vinner motlägget mot den utrusande målvakten och kan skjuta in 2-1 i tom kasse!
81' Farlig hörna av Fagersta som nickas över
82' 2-2 Fagersta genom nr 14
85' Fagersta tar sig fram till nytt friläge men Jocke gör en fenomenal räddning till hörna
88' Daniel skjuter på halvvolley vid straffområdeslinjen men målvakten räddar
90+1' 2-3 Fagersta genom nr 14