8 september 2024
16:00

Kerburan IF SK

Referat: IK Oden Utv - Kerburan IF SK

Vi fick blanda en hel del, spelare från tre lag deltog i matchen varav 8 från U-lagets trupp.
Tyvärr skadade sig två spelare i P08-matchen som gick tidigare på dagen och fick lämna återbud.
Men Liam Bourke, Sebastian Brantmark och Cerah Moest dubblerade idag med spel i både P08 och U-lag, starkt!
Stort tack även till Hampus som hoppade in på kort varsel när Randy lämnade sent återbud.
Vi fick en drömöppning på matchen med ledning efter knappa tre minuter! Osama kom på överlapp på högerkanten och fick bollen av Hampus, slog sedan ett perfekt inlägg till Alan som nickade in 1-0 i högra hörnet!
Kerburan, som har samarbete med div 4-laget Syrianska hade lånat in flera toppspelare därifrån bl a Philip Özer och Julius Dag. De svarade med två chanser som Jocke räddade.
Men vi fortsatte att vara giftiga framåt. Suhayb var nära att näta men målvakten räddade till hörna.
Dock skruvade Hampus in denna hörna direkt i mål till 2-0! Och då hade det bara gått 11 minuter av matchen.
Mycket överraskande med tanke på att Kerburan slog Fagersta i förra omgången och går för seriesegern.
Men tyvärr bjöd vi på en farlig frispark utanför vårt straffområde efter en onödig fällning bakifrån.
Ett alldeles för bra läge för Julius Dag som satte bollen över muren och in i högra krysset, en mycket bra frispark som Jocke var chanslös på.
Precis innan "cooling break" gjorde vi något som vi sa innan matchen att vi INTE skulle göra - slutade spela innan domaren hade blåst. Dock var det domaren själv som delvis ställde till det genom att höja armen för offside när de slog en djupledsboll mot en spelare som stod offside. Han lät dock bli att ta bollen och när vår backlinjen stannade upp sprang en annan motståndare som var onside och tog bollen och la in 2-2 förbi en förvånad Jocke.
Men domaren hade inte blåst så målet var helt korrekt.
Jag vet inte om det gjorde att vi tappade fokus för vårt fina spel första 20 minuterna var plötsligt som bortblåst. Istället bjöd vi på ytterligare enkla mål. Först en 1 mot 1 situation när Kerburan slog en crossboll till höger som Julius Dag var först på, Linus försökte följa med men motståndaren är snabb och skicklig med bollen och lyckades skapa tillräcklig yta för skott, vilket han drämde upp i högra krysset och plöstligt hade Kerburan vänt till 2-3.
Bara två minuter senare fick vi inte bort bollen utanför vårt straffområde varpå Kerburan väggade sig förbi vår backlinje och satte 2-4 vilket blev ställningen i halvtid efter bedrövliga sista 20 minuterna från vår sida.
1:a halvlek
3' 1-0 Oden genom Alan (assist Osama), nickmål
4' Långskott av Kerburan som Jocke räddar med visst besvär
6' Friläge för Kerburan och spelaren ser ut att göra tunnel på Jocke som dock är vig och lyckas fånga bollen innan mållinjen
10' Inkast av Linus från vänsterkanten som Osama skarvar vidare till Suhayb som får på ett bra skott som målvakten räddar till hörna
11' 2-0 Oden genom Hampus, hörna direkt i mål!
18' 2-1 Kerburan genom nr 11 Julius Dag, frisparksmål
20' Bra frisparksinlägg av Osama som Suhayb nickar vid bortre stolpen men målvakten räddar
23' 2-2 Kerburan genom nr 23 Robin Back
24' Gult kort på Kerburan nr 46 Giorgio Kartal
33' 2-3 Kerburan nr 11 Julius Dag
35' 2-4 Kerburan nr 12 Ali Ahmed
45' Kerburan frispark som går mot vänstra krysset men Jocke gör en jätteräddning till hörna

I andra halvlek slarvar vi inledningsvis genom att dribbla utanför eget straffområde, varpå motståndaren tog bollen och kom fri i straffområdet, Liam försökte bryta men fällde spelaren så det blev straffspark för Kerburan.
Ett stenhårt skott till 2-5 som Jocke inte hann reagera på.
Efter det spelade vi upp oss och hade bud på mål, bl a hade Alan en rökare i insidan av stolpen som var någon cm för långt till vänster, annars hade det blivit ett kanonmål.
Men Alan var het idag och gjorde 3-5 genom att stänka upp bollen i nättaket efter att Hampus hade friställt honom.
Det kändes som om vi skulle kunna hämta upp detta men tyvärr bjöd vi på ytterligare ett enkelt mål, ett frisparksinlägg där Ricardo lämnades ensam med tre motståndare vid bortre stolpen och en av dem kunde skarva in 3-6 stolpe in.
Vi gjorde ändå en mycket bra andra halvlek och radade upp chanser sista fem minuterna utan att få in bolluschlingen.

Totalt sett: Starkt att göra tre mål mot ett av topplagen i serien, vi har stunder av fantastiskt bra spel men alldeles för många bjudningar som leder till enkla mål för motståndarna.
Alan var klart bäst i U-lagets trupp idag med två mål och nära ett hat trick.
Cerah, Liam och Sebastian från P08 gör utmärkta insatser, inte minst med tanke på att de spelade match några timmar tidigare på dagen.
Batte från vår A-lagstrupp var ett föredöme som lagkapten och mycket stabil som mittback.
"Man of the match" - Hampus som överglänste alla andra på planen, inklusive stjärnorna från Syrianska. Kryddat med hörnan som gick direkt i mål i högra krysset!

2:a halvlek
49' 2-5 Syrianska nr 7 Marcus Dag på straffspark
53 Inlägg av Osama nickas bort men Hampus skjuter returen utanför
59' Friläge för Kerburan som Jocke räddar
61' Cutback av Dante till Hampus som skjuter, räddning av mv
67' Suhayb tar sig förbi sin back och går ner på kortlinjen, försöker sätta den i nättaket vid främre stolpen men mv räddar till hörna
68' Instick av Liam till Alan som får drömträff men bollen tar i insidan av stolpkrysset och går ut till Daniel som skjuter utanför med öppet mål
71' 3-5 Oden genom Alan (assist Hampus)
74' Gult kort på Rasmus som stoppar en spelare på väg förbi vår backlinje
75' Bra inlägg av Alan som Sebastian Brantmark nickar mot mål men mv räddar
77' Inbrytning från vänster av Kerburan och bra skott som Jocke räddar
79' Kerburans spelare ser att Jocke står långt ute och chansar på en lobb från 40 meter men bollen smiter utanför stolpen
80' 3-6 Kerburan nr 8 Elmer Östman
86' Dante spelar in till Osama som skjuter men målvakten räddar
88' Inlägg av Sebastian B som Suhayb störtdyker på vid bortre stolpen men missar precis att styra in den i mål
89' Bra inlägg av Ricardo till Cerah som skjuter men skottet blockeras och går ut till Linus som får på en drömträff som målvakten gör en otrolig räddning på!
90' Frispark av Hampus som styr på en spelare och håller på att ställa målvakten men bollen går ut till hörna
90+1' Bra hörna av Osama som Batte nästan lyckas nicka in vid bortre stolpen men bollen går retfullt utanför

Till sist: En stor eloge till domaren som efter slutsignalen lugnt och sansat kunde ta en diskussion om situationen vid 2-2 målet och även erkände att han gjorde fel som inte blåste offside efter att ha höjt armen. Vi är alla människor och gör misstag men det viktiga är att vi lär oss av det och sedan går vidare.