Avesta AIK U

Referat: Horndals IF - Avesta AIK U

Horndals IF - Avesta AIK U 2-5 (2-4)

Vi gjorde en riktigt bra match mot serieledarna.
Vi hade egentligen bara ett riktigt spelmål emot oss på deras ideliga långbollar de konstant nötte med. Dessa stod vi upp riktigt bra emot matchen igenom.

Övriga mål från motståndarna kom till från klara offsidelägen (2 st) samt 2 mål som orsakades av egna, helt onödiga misstag längst ner i planen. Noterbart också att Avesta skulle ha haft en frilägesutvisning tidigt i matchen då Niclas Ahlenius blev nedriven i ett friläge. Visst, endomarsystem gör det ju svårt för en domare att se allt och det är inte detta vi fullt ut förlorar på men det bidrar ju och känns ju såklart ändå surt.

Samme Niclas Ahlenius gjorde det rejält svårt för Avestas försvarare med sin tyngd, kraft och snabbhet. Hans första match i horndalströjan gjorde ett riktigt avtryck med sin inställning. Han låg även bakom Horndals första mål när han även blev nerriven i straffområdet. Efterföljande straff innebar 1-0 till oss efter säkert slagen straff av Jimmy Johansson.

Efter det följde 2 skitmål emot oss, tyvärr på egna missfärstånd längst bak. Synd, dessa måste vi städa bort. Det får inte hända. I 23:e minuten visade Niclas Ahlenius återigen sin styrka och tog sig igenom på djupet och kvitterade till 2-2. Även denna gång vägde Avestas försvarare väldigt lätt mot just Niclas. Kul att se! I det här läget var Avesta väldigt frustrerade.

Två mål ytterligare av Avesta i slutet av första halvlek gjorde att de gick till halvtidsvila med ledning 2-4 (sista målet med bara en minut kvar att spela). Ett av dessa mål från solklart offsideläge.

Andra halvlek blev en målfattig historia, Avesta fastställde slutresultatet till 2-5 på stopptid, även denna gång via offside då målgöraren kom från offsideläge innan avslut. Dessförinnan hade vi själva 2 egna frilägen som vi tyvärr missade. Hade alltså kunnat bli betydligt jämnare resultatmässigt även om Avesta hade lite mer boll än oss och ändå vann rättvist.

Noterbart är att vi ändå hade många ordinarie spelare borta denna match, t.ex. Simon A, Axel, Milad, Ossy, Ewas för att bara nämna några.