19:00

Horndals IF

Referat: Dalsom Förening - Horndals IF

Dalsom Förening - Horndals IF 8-1 (4-1)

Tung förlust i måndagskvällens match i Ludvika. Inte optimalt att stressa iväg innan spelare knappt hunnit sluta skolan/jobb. Inget att skylla på såklart men det blir ju extremt stressigt och laddningen blir ju inte den rätta. Sådana här långa bortamatcher borde planeras att lägga på helger, skillnad om det är närliggande lag... Ngt för Dalarnas Fotbollsförbund att fundera på till nästa år...

Vi mötte ett väl spelande lag som vi hade svårt mot. Det märktes att de var betydligt mer vana med konstgräsplanen än vad vi var. Vi gjorde dock en betydligt sämre match än sist rent lagmässigt. Vi låg ofta fel i våra lagdelar, både med och utan boll. Spelalternativen var få även om vi ibland visade att vi verkligen kan spela bra fotboll men som helhet över hela matchen var vi ganska tama och misstagen för många. Återigen hade vi svårt vid snabba spelvändningar emot oss.

Horndals tröstmål (4-1) i slutet av första halvlek gjordes av Magnus Sjöström på frispark. Samma gubbe var nära att göra sitt andra mål i mitten av andra halvlek efter ett långskott som tyvärr gick i insidan av stolpen. Lite vi i ett nötskal, vi har inte marginalerna med oss. Vi hade även flera målchanser, t.ex. friläge av Martin Ekberg men som kom för nära målvakten innan avslutet kom och målvakten således kunde rädda bollen.

Flera av oss har lite skadekänningar så vi skippar morgondagens träning.
Nästa träning nu på torsdag innan vi på lördag spelar nästa match, hemma mot Östansbo.
Som vanligt hör man av sig SENAST på torsdagens träning om man kan vara med på den matchen eller inte!