29 oktober 2021
19:00

Säffle SK 2

Referat: Grums IK - Säffle SK 2

Även i avslutningsmatchen blev det seger för Grums. Efter en mållös första halvlek slutade segern, efter en kraftfull andra halvlek, på 3-0.
Det var jämnt spel i första delen. Två träffar i trävirket, en för varje lag, sticker ut.
Det var på vänstersidan som största hotet fanns i hemmalaget, och det var också Adam Jansson som med kraft skickade upp bollen i ribban, redan efter 5 minuter.
I andra halvlek spelade Grums bra och man visade varför placeringen i toppen av serien är motiverad.
Trycket ökade på det ungdomliga och kämpande laget från Säffle, och till sist orkade man inte stå emot.
Ett upprullande anfall ändade med att David Klarén hårt prickade ribban, och det var förvarningen om fortsättningen.
Ledningsmålet kom med 25 minuter kvar att spela. Sebastian Lundqvist nådde först på en långboll oc utmärkt spelande målvakten Max Lövenhamn tvingades fälla. Straffen satte Sebastian själv säkert i mål.
Två snabba mål när 10 minuter var kvar av säsongen skickade upp Grums i en säker ledning.
Efter ett långt anfall nickade Lundqvist in sitt andra mål, inlägget från Merivan Waysis fot.
En pigg inhoppande Ismala Sambou bröt in från vänster och satte bollen i nättaket till 3-0.
Det var en säker seger som gör att Grums nu vinner serien med 4 poäng tillgodo på andraplacerade KB Karlskoga. Andraplatsen ger vanligtvis en plats i kvalspelet till trean, men detta speciella år är kvalspelet inställt och endast segraren flyttas upp.
Grums har visat upp en jämnhet, har haft en förhållandevis, bred spelartrupp och "gått rent" mot alla lag från nedre halvan av tabellen.
Det lades heller ingen press på Grums i förhandsnacket. När lagansvariga tippade hamnade alla 12 rösterna på andra lag, företrädesvis KB Karlskoga. Men tränarna äro klena Sibyllor. Och det gynnade naturligtvis Grums att smyga under radarn.
Laget: Eric Lönn - Emil Todahl, Jonas Olsson, Niklas Andersson, Simon Widström (ut 47) - Bastian Rojas Diaz (ut 41), Damir Horvat - Robin Frisell, Adam Jansson - David Klarén (ut 60) - Sebastian Lundqvist - Pablo Torrijos Munos (in 41), Merivan Waysi (in 47), Ismala Sambou (in 60), Andreas Ragnarsson, Petter Gunnarsson.