19:30

Knivsta IK

Referat: Danmarks IF - Knivsta IK

Fredagskväll, soldränkt Danelid och det är dags för fotboll i division 3 – vilken fredagskväll ändå. Knivsta IK har kommit på besök och vi ska göra upp om 3 poäng.
Det är rödvit som börjar med bollen när domaren blåser i gång. Gästerna sätter press direkt när vi försöker sätta i gång vårt karakteristiska spel. I stort sett endast backlinjen får behandla bollen ostört. Vi försöker till vänster, vi försöker till höger och vi försöker centralt. Men gästerna ligger tajt och står rätt. Gästerna verkar köra taktiken långa bollar på Bengt och Bengt i detta fall är nummer 14 som ligger och fiskar högt i väntan på de långa bollarna. I 11e minuten kommer en sån långboll från mitten av gästernas planhalva och som dimper ner halvvägs in på vår planhalva. Det blir en kamp mellan Thea och 14 som via en studs för med sig och kommer förbi. Och hon skär in mot straffområdet, strax utanför drar hon till – Kejjan gör sig lång men inte tillräckligt. Bollen går över Kejjan och dyker ner underribban och in i bortre delen av målet. 0-1 efter 11 minuter spelat och ett snyggt mål måste man väl tillägga och ge gästerna samt skytteligaledaren. Sekvensen direkt efter kommer vi upp på vänsterkanten får hörna men resultatlös… vi tuggar på.
Vi låter bollen gå runt och vi letar vägen fram, vi kommer till ett par avslut men inte tillräckligt bra, men i 19e minuten har vi hörna från höger. Smilla lägger upp bollen och drar till mot första zonen. Målvakten kommer åt bollen och touchar den och den dimper ner centralt där Majken står och hon trycker till. Bollen sitter i nät och det är utjämnat till 1-1. Efter gästernas avspark hamnar bollen hos deras ytterback som möter Mats. Som en igel ligger hon på och pressar. Mats får en fot på bollen och lägger in den mot Majken som ser Ullis centralt, spelar in och Ullis är fri vid straffpunkten ensam med målvakt som försöker komma ut och täcka upp. Men Ullis vinklar in bollen i vänster burgavel och det är vänt på typ 2 minuter. Vi har 2-1 på tavlan – go go Danmark. Vid 24 spelade minuter byter Majken av och Kalle kliver in. Ren försiktighetsåtgärd då Majken är tillbaka från långtidsskada. Båda lagen kommer till ett par avslut mot halvtimmen spelad. Våra lite mer kontrollerade och via vår spelidé och gästerna vi deras lite mer tjongande spelidé. Inga riktigt vassa chanser och det är två olika sätt att spela fotboll som möts på Danelids extremt fina gräsmatta. Bästa chansen är nick från Kalle vid halvtimmen spelad efter ett finfint inlägg från Mats på högersidan.
Dom sista femton i första kan inte beskrivas på annat sätt en ett rent och skärt ställningskrig. Där gästerna i deras försök kommer till vår backlinje som bäst och där vi i våra försök kommer till målvakt och avslut i alla fall. Och vi har det mesta av bollen. Men ett ställningskrig är vad det är och vi drar det längsta strået med bäst innehåll.
Vi kickar igång andra halvlek och med det ytterligare ett byte där Leek har klivit på och Donken klivit av. Vi tar tag i taktpinnen direkt och har i inledningen ett par bra chanser för en utökning, tre mål är ju alltid bättre än två. Gästerna har en frispark i farligt läge vid passerade 50 minuter. Men Kejjan behöver inte agerar då den går en bit utanför. Vid 50de minuten får kaptenen Sörnis in en till synes juste tryckare men blir avblåst och drar på sig en ostskiva efter kommentaren skojar du och det får man tydligen inte säga. Om något var värt en ostskiva är det väl efterslängen på Smilla efter tryckaren men den passerade utan åtgärd. Efterföljande frispark fångar Kejjan enkelt och tryggt. I 54e minuten kommer Ullis loss på vänsterkanten och tråcklar sig igenom med hjälp av Leek och väl framme i straffområdet drar hon till men bollen går i målgaveln. Vi spelar runt bollen och alla från målvakt till forward är med. Vi letar efter den avgörande passen, hittar vi den inte räds vi inte att spela tillbaka och börja om. Strax innan 60 spelade kommer vi på högerkanten vi Mats och Sylve. Bollen går bakåt till Dunderdojan som tittar upp och ser att kapten Sörnis tagit mark och är uppe centralt. Bollen når adressen till kapten som bröstar ner och slår till men tyvärr rätt på en bra placerad målvakt. Det börjar synas på gästerna att de mest får jaga boll och att de inte har avbytare på bänken.
Vi fortsätter på inslagen väg och rullar runt bollen mellan lagdelarna, och gästerna har inte bollen några längre sekvenser. Och när de har de kommer de inte särskilt långt om man då inte räknar tjongarna som oftast samlas upp av vår backlinje. I 67e minuten rensar Peps en boll som blir en framspelning centralt till Ullis som tagit plats på topp. Hon utmanas av mittbackarna, går mellan och möter en utrusande målvakt som sparkar till bollen och Ullis i ljumsktrakten och hon går ner för räkning. I det efterföljande hittar domaren något från Coach D som tydligen var värt att lufta ostskivan igen. Här var det mer ost än på en österrikisk fonduefest.
71 spelade minuter är yrvädret Ullis på gång igen, denna gång centralt. Hon tar bollen vid mittlinjen, vänder bort sin bevakare och tar sats, går förbi två till och den tredje följer med ett halvt steg efter, och tycker väl inte det är så kul att ligga där bakom så hon försöker sig på att hålla i Ullis. Det hjälper inte för hon kommer loss och får i väg ett skott strax utanför straffområdet. Bollen går över och domaren lufter ostskiva igen, denna gång liiitttee mer förståelig anledning än de tidigare. Gästerna börjar bli riktigt trötta nu ser det ut som. Vi passar på att genomföra ett byte och skickar in nickspecialisten Lina och Sylve går ut. Vid frisparken är det dunderdojan som tar plats vid bollen strax utanför straffområdet. (luktar det mål?) Hon drar till och bollen går fint mot undersidan av ribban men målvakten är alert och stöter över för hörna.
Nu är matchen av mer skyttevärnskrig än ställningskrig. Det är vi som står för kreativiteten och försöken att spela framåt, medan gästerna värnar sitt mål så gått de kan. Framåt har de inte mycket, men vi har med Kejjan i passningarna runt genom hela laget. Och så är helt plötsligt Smilla djupt nere på egen planhalva och vinner boll. Den lägger hon till Mats som vänder upp och tittar upp för att se Ullis mitt i mittcirkeln med fart. Mats slår bollen på yta. Gästerna försöker stöta bort men missar bolen och Ullis är förbi och själv med målvakten, vinklar denna gång in bollen till höger och vi har äntligen fått till en utökning. Nu blev det tungt för gästerna som ser poängen glida längre bort från deras konto. Trots utökningen så slår vi inte av på takten. Vi spelar runt, vi tror på vår idé och vi letar efter vägen fram för fler mål. För det är ju sen gammalt att det är bättre att men leder med 3 mål än med 2. Vi lyckas vaska fram lite hörnor/avslut men inget som ger något mer på resultattavlan. Men det är betydligt närmare en utökning än en reducering. Majken hoppar in i stället för Dunderdojan de sista 5. När domaren sen blåser av så står det 3-1 på tavlan och vi tar de tre poängen.