9 juni 2024
15:00

Fanna BK

Referat: Danmarks IF - Fanna BK

Det är söndag eftermiddag och det är dags för fotboll igen på hemmaborgen Danelid. Fanna BK har kommit på besök och vi hade beställt vackert väder men det levererades istället allt väder. Klockan slår 15:00 och domaren för dagen blåser igång matchen.

Dom första inledande minuterna för båda lagen känna på bollen och vi försöker direkt att hitta våra positioner, vinklar och spel. Gästerna har första farliga chansen efter en hörna, men bollen går precis utanför och det kändes som att den hade Kejjan kontroll på. Vi börjar hitta in i matchen och har ett par sekvenser som ser bra ut och avsluten går från en bra bit ut och innan för ramen men målvakten plockar lätt ner dom.

I 15 minuter kommer Bimer loss på högerkanten lägger ett lågt inlägg som skär genom hela straffområdet likt envarm kniv genom smör. På andra sidan står Donken som exemplariskt följt md upp. Hon tittar upp ser Smilla som efter ruschen fallit tillbaka mot straffpunkten. Donke lägger in den till Smilla som enkelt lägger bollen i mål. Efter målet spelar vi en bättre fotboll och efter en målvaktsrensning fångar kapten Sörnis upp med en nick till Mats som fallit ner en bit. Hon tittar upp lägger bollen på yta centralt där Bimer rusar fram, fångar upp och lobbar över målvakten och bollen går ribba in och vi har 2-0 efter knappa 20 spelade. Strax där efter är det dags för Bimer på högerkanten igen. Hon kommer loss vid mittplan, accelererar upp och skär in mot straffområdet. Lägger in det i ett trångbott målområde där Smilla dykt upp och lägger in bollen direkt i nät. 3-0 på tavlan efter dryga 20 spelande. Vi har hittat anklarna och vårt spel där vi har ett par chanser för att utöka bl.a. en frispark i farligt läge som tyvärr blir resultatlös.

VI fortsätter att spela bra och kommer till ett par bra chanser. Vi har mycket boll och de få gånger gästerna kommer upp plockar backlinjen bollen av dom. I 33:dje minuten sker dagens första byte där Mats får kliva av och Ullis kliver in. Vi har ett riktigt snygg mål från Elsa felaktigt blir avblåst för offside och där skulle vi haft 4-0 enligt VAR. I 38:e har vi en fin sekvens som starta i backlinjen med Thea som spelar upp till en felvänd bevakad Sörnis som galant vänder upp och bort bevakaren lägger upp boll på yta för Ullis att springa på. Ullis är först förstås och rycker ifrån sin bevakare, och lägger in bollen i bottre. Och nu har vi äntligen 4-0 på tavlan. VI avslutar halvleken med mycket boll, och vi spelar runt genom hela laget, letar vägar fram. Men det blir inte mer i första halvlek och vi går till vilan med 4-0 på resultattavlan.

Vi tar vid där vi avsluta med ett rörligt kommunikativt lag som passar runt, letar positioner och vägar fram, vi stressar inget - vi har trots allt 4 mål mot 0 på tavlan. Men vi vaskar fram ett par chanser på fasta situationer som mycket väl kunde resulterat i fler mål. Vid en hemåt pass till målvakten av gästerna, rusar Ullis mot målvakten som i stressat läge slår upp bollen centralt till en ensam obevakad Bimer som ser att målvakten står långt ut, så hon drar till en rackarökare som går högt över målvakt och seglar ostört in i buren. Tackar tackar vi har 5-0 på tavlan. Domaren blåser av för en paus pga vädrets makter får för sig att bjuda på åska, blixtrar och hagel.

Efter 10 minuter paus drar vi igång igen. Det blir lite trevande och hattigt spel med många inkast. Gästerna har höjt sig efter hagelpausen. Och vaskar fram ett par chanser, men Kejjan står i vägen fram till de får hörna i 67:e minuten. Hörnan kommer från vänster och via en klack går bollen in mål och reduceringen är ett faktum, 5-1. Vi trycker på och lyckas hålla boll lite grann och även vaska fram ett par chanser.

Gästerna kommer in i en bra period och det blir lite ställningskrig utan riktiga chanser åt något håll. Det blir en period full med inkast, från båda sidorna. Gästerna har ett par bra chanser och är nära ytterligare en reducering. Peps kliver av och Bovin tar över. I 88:e kommer gästerna från vänsterkanten och lyfter in den centralt där deras anfaller kommer fritt och lobb/skjuter in deras andra för kvällen och det är reducerat till 5-2. I slutet av matchen får Bimer en pass på yta från Smilla och driver upp mot mål skjuter förbi målvakten men bollen tar i ramverket. Mycket mer hinner inte hända då domaren sätter punkt för matchen och vi räknar in tre nya poäng på kontot.

En innehållsmässigt bra genomförd match där vi möter ett bra motstånd, och via vårt trygga grundspel tar vi hem det. Vi vinner bollinnehavet med 67%, skotten med 20 mot 10 och 16 fasta mot 9. Uppåt och framåt tjejer!