19:30

Södra Ving/Timmele

Referat: Toarpsalliansen A - Södra Ving/Timmele

I gårkväll genrepade vårt U-lag på ett blåsigt och regnigt Dalsjöhov. Motståndet stod Södra Ving/Timmeles flicklag för.
22 tjejer var kallade, "det blir ju alltid några återbud". Men när vi räknade in laget var samtliga på plats, pigga och spelsugna. Det fick bli två uppställningar med byte i paus.
SVT börjar med vinden i ryggen och börjar också bäst. Efter 10 minuter har dom gjort ett mål och dessutom haft ett friläge med boll i stolpen. Vi har inledningsvis svårt med passningsspelet och vinden gör det svårt att slå längre bollar. Efter hand lyckas vi ändå få koll på vinden. Vi vinner fler bollar på mittfältet och spelet jämnas ut. Vi skapar flera bra chanser både i djupled och på inlägg, men antingen räddar målvakten eller också smiter bollen retfullt utanför. Efter halvtimmen spelad kommer Nora i en fin djupledslöpning till höger i straffområdet och får på en kanonträff till kvittering 1-1. Precis före paus kommer Ida A i en liknande löpning och får på en lika fin träff till 2-1. Logiskt efter en ganska jämn halvlek men där vi ändå är dom som kommit till flest avslut.
I andra halvlek har vi i princip en helt ny uppställning. Det i kombination med vinden i ryggen gör att vi pressar SVT under hela halvleken. Vi spelar också fint passningsspel även om många avgörande pass i djupled smiter iväg i det blöta konstgräset. Vi samlar på oss en rad fina chanser, bl a på hörnor, men även i denna halvlek har bollen svårt att hitta målet. Till slut får Elin N på en jätteträff från mittplan som seglar in över målvakten. Avsiktligt eller ej, men snyggt var det. 3-1 blir också slutresultatet.
En mycket stabil insats av samtliga 22 spelare denna kväll, lägger grunden till vinsten. Skönt att ha med sig till seriepremiären nästa vecka.
Vi tackar Södra Ving/Timmele, domare Sandra Steen och publiken för en, trots vädret, bra match.