Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dingle AIK A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dingle AIK
Innebandy
A-lag Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 IBK Älvstranden 12 11 0 1 33
2 Dingle AIK 12 10 0 2 30
3 FBC Vinga 12 7 0 5 21
4 Hindås IBK 12 5 1 6 16
5 Myggenäs IBK 12 3 0 9 9
6 Partille IBS 12 3 0 9 9
7 Öckerö IBK 12 2 1 9 7

Match

Partille IBS

4 - 7
Qvisthallen
23 mars 2019
15:40

Dingle AIK

Referat

Avslutar Serien med flaggan i topp - Partille vs Daik

Ja, då var damernas div 3 färdigspelad och vi kan se tillbaka på säsongen som man inte annat kan säga har varit fantastisk. Inför helgens match stog Daik på 9 segrar och 2 förluster, och vi hade för avsikt att avsluta säsongen med 10 segrar och 2 förluster, samt att vara det lag som släppt in minst mål. För motståndet denna avslutande helg stog Partille IBS på bortaplan i Qvist Idrottshall.

Period 1.
Matchen startar lite avvaktande och Daik sin vana trogen behövde några byten för att komma in i matchen, så också idag. Även av hemmalaget hade jag denna känsla, kanske var det för att de hade respekt för oss då vi senast vann med stora siffror.
Allt eftersom matchen och perioden led så kommer båda lagen in i matchen, dock är det Daik som tar tag i taktpinnen och skapar mest. Daik lyckas ligga rätt i sina positioner redan tidigt i försvarsspelet och lyckas på det sätt störa hemmalaget i sina uppspel. Partille försöker hitta vägar förbi vårat försvar och när de gör detta, så söker de "bortre stolpen" något som vi märkt under säsongen att många lag har som mål. Detta resulterar dock att vi har möjlighet att bryta och ställa om snabbt. Partilles målvakt spelar utomordentligt och tar allt som går på mål (totalt 10 avslut) medan Amanda i Daik-målet har betydligt lugnare med endast fem avslut på mål från Partilles håll. Båda lagen skapar fler chanser som dock inte går på mål eller tar i täckande spelare.
En första period som slutar mållöst men som bådar gott inför kommande perioder. Spelmässigt är Daik det domnierande laget, men samtidigt tror jag att hemmalaget är nöjda med att hålla tätt bakåt. I Daik kanske det luktade "lite" frustration att vi inte fått utdelning, men inget som påverkar laget negativt på planen. Mycket positivt snack mellan spelarna och mycket pepp mot varandra kände man av i båset.

Period 2
Partille inleder med att ta ett kliv upp i banan från start. Detta i sin tur skapa ytor för Daiks snabba kontringsstarka spelare och det tar bara 52 sekunder in i perioden innnan Daik kan spräcka nollan. Karina Bergman i karaktäristik ordning tar upp bollen i anfallszon och tar sedan plats framför Partilles målvakt, Marlene skjuter och Karina trycker in returen. Ett mål som var lite befriande för oss då vi som jag skrivit innan haft "problem" att få in bollen. 0-2 kommer drygt tre minuter in i perioden. Återigen är Bergman inblandad men denna gång står hon för assisten och målet står Sara för.
Nu känns det som det lossnar ordentligt i vårat spel. vi spelare runt använder oss av hela femman i anfallszon, håller i boll och skapar flera chanser, vi låter inte Partille lunga ner och spela upp bollen utan pressar Partille till misstag.
Knappt 11 minuter in i perioden vinner Mariana bollen vida sargen på höger kant (från vårt håll sett) bågar in och hänger in bollen på egen hand.
Partille hamnar stundtals under massivt tryck och får slå ifrån sig utan att egentligen skapa allt för mycket. Partilles målvakt fortsätter att spela stabilt och tar hela 15/18 avslut på mål och matchen lever i högsta grad inför tredje perioden.

Period 3
Vi öppnar lite darrigt denna period, Partille som måste få till en reducering sätter full fart från start och sätter en hög press på oss och spelar inledningsvis "man-man", vi blir lite "långa" i uppspelsfasen och kan på det sätt inte riktigt hitta "ut". Det tar oss några byten att hitta vägarna ut och komma in i matchen igen och med knappt två minuter gådda på klockan kan Malin trycka in 0-4 på retur från Marianas skott. Målet ger oss lite andrum och vi jobbar oss mer o mer in i matchen. Knappt sju minuter in kommer 0-5. Bollen går som på ett snöre från "Tant" (Styrmark) -> el Capitana (Marlene) -> Felly, på ett tillslag, som klipper med ett direktskott rakt upp i nättaket. Snyggaste målet idag om jag får säga det själv. Bara "minuten" senare gör vi 0-6. Issa får bollen av Julia och drar i väg ett skott på mål som landar i nät.
Med 0-3 efter bara 7.30 i perioden så väljer hemmalaget att ta timeout.
Vad tränaren i Partille sa till sina tjejer vet jag inte men de kommer ut med ny energi, satsar allt på "ett kort" och sätter den höga pressen som de hade inledningsvis, mer rörelse i anfallszon och de kan etablera ett spelövertag i vår försvarszon. Daik tappar lite fokus och vi blir stirriga och stressade, vi har för många bolltransporter istället för att spela bollen. Med drygt 6 minuter kvar av prioden kommer då reduceringen, 1-6. Vi tappar markering och blir bolltittande och hemmalaget sticker in bollen framför mål där en omarkerad hemmaspelare står och kan trycka in bollen bakom en chanslös Amanda. 2-6 kommer av bara farten endast 43 sekunder senare. Även denna gång är det en markeringsmiss som ger utdelning för hemmalaget.
Dags att ta Time out.
15.24 får hemmalaget ett frislag och vi "glömmer" bort en spelare och som kan trycka in bollen i stort sett "öppet mål" Helt plötsligt har vi släppt in hemmalaget och matchen lever rejält och det blir lite nervigt. Partille är "på gång" och med de tre målens nyskapade Energi så jobbar de stenhårt för att reducera ytterligare, men i sin iver att nå reducering så blottar de sig bakåt och 15.56 så kan Mariana göra sitt andra mål för dagen på pass från Malin till 3-7, och vi får lite andrum. Bara minuten senare reducerar Partille igen till 4-7 och skapar lite nerv i slutskedet av matchen. Men vi spelar smart och lägger ner djupt i deras Zon och håller i och "dödar" tid. Tiden rinner i väg för hemmalaget och vi kan tillslut avsluta säsongen med vinst och tre poäng.
4-7 (0-0, 0-3, 4-4) Skott på mål: 23-35 (5-10, 4-15, 14-10)

Analys.
En av våra spelmässigt bästa matcher rent kollektivt. Alla sliter hårt för varandra och hjälper till över hela planen.
Målen som görs, görs genom gediget lagarbete där alla spelarna på planen är involverade på något sätt.
Att som lag lyckas med bedriften att komma på andra plats i serien med 10 vinster och 2 förluster med de förutsättningar vi hade är en fantastisk bedrift. Det visar att vi har massor av kvalité i laget och en fantastisk lagmoral och enormt hjärta för laget.


Matchens lirare utsågs:
Julia Olofsson - Julia Olofsson (för dagen med smeknamnet Emma) har tagit klivet upp från Flicklaget och spelat ansvarsfullt och moget, så även idag, där hon gjort en av sina bästa matcher under säsongen. Tillsammans med Issa så har de tillsammans skapat ett svårforscerat backpar denna säsong.


I övrigt vill jag lyfta:
Kollektivet - Idag är det en ren laginsats som gör att tre poäng bärgas. Alla jobbar för varandra och hjälps åt i anfall och försvar och att vi har 6 olika målskyttar bevisar detta.

Nu laddar vi om till kommande säsong där vi med spänning ser fram mot en lika bra säsong och ser till att ha lika roligt tillsammans som vi haft denna säsong..


//Coach M
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Mariana Wikström 1 2 1 0 3
Karina Bergman 1 1 1 0 2
Felicia Johansson 1 1 0 0 1
Isabelle Potrus 1 1 0 0 1
Malin Josefsson 1 1 0 0 1
Julia Olofsson 1 0 1 0 1
Marlene Olofsson 1 0 1 0 1
Sara Moberg 1 1 0 0 0
Carina Styrmark 1 0 0 0 0
Jennifer Berntsson 1 0 0 0 0
Linnea Andersson 1 0 0 0 0
Rebecca Billgren Eriksson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Amanda Almén 1 0 0 0 23 4 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

sön 16 dec 2018, 14:00 Dingle AIK - Partille IBS 11 - 0