16:00

Real Corona FC (D1D)

Referat: Älvängens IK (D1D) - Real Corona FC (D1D)

Säsongens första träningsmatch spelades mot Real Coruna FC från Stenungsund, ett rutinerat och välspelande lag.
Vi ställde upp med 3 debutanter i laguppställningen. Fransson, Olsson och Tindra fick testa hetluften och växte in i det på ett fint sätt. Första 5 minuterna hade motståndarna det mesta av spelet och så långt kändes det som om det skulle bli en jobbig eftermiddag. Men sakta men säkert växte självförtroendet och spelet började sitta mer och mer.
Efter lite flipperspel i eget straffområde tog Corona ledningen med 1-0 men tjejerna lät sig inte nedslås av det och med 1 sekund kvar kvitterade debutant Linnea Olsson och det kändes som ett rättvist resultat i halvlek.
Ett gött snack i paus och i andra halvlek växer vi lite till, får till mer omställningar och skapar en hel del fina målchanser.
Ledningsmål kommer i mitten av halvleken då Vilma trycker in bollen och känslan är att vi har rätt bra koll på matchen.
Emmy i mål testas några gånger, men hon är aktiv i målvaktsspelet och håller tätt. Med två minuter kvar trycker Vilma in sitt andra mål för dagen i kamp med målvakten som ropade på frispark. Ingen signal och 3-1 målet var ett faktum och det blir även slutresultatet.
Bäst under matchen var tjejernas disciplinerade försvarsspel som gjorde det mycket svårt för motståndarna att skapa rena chanser och med en vaken Emmy i mål då blir det bra. Framåt var det helt okej och vi skapar många bra lägen, men det finns mycket som kan bli bättre med lite självförtroende som kommer komma med tiden.
Det som inte får glömmas var att vi mötte ett mycket rutinerat och bra lag med betydligt äldre medelålder än våra ca 17 år.
Ett härligt avstamp inför stundande säsong!

ÄIK dam futsal-Real Coruna FC 3-1 (1-1)
Mål: Vilma Winberg 2, Linnea Olsson 1