12:00

Torsåkers IF

Referat: Adolfsbergs IK - Torsåkers IF (2-0)

Adolfsbergs IK – Torsåkers IF 2–0

Det sista genrepet inför säsongsstarten spelades idag på ett soligt Lugnets IP. Det nyblivna division 3 laget Torsåkers IF stod för motståndet. Vi kom till matchen med några avbräck, men kunde ändå ställa upp med ett väldigt starkt lag, vilket vittnar om den starka trupp vi har.

Vi startade matchen positivt och Torsåkers IF tvingades att försvara väldigt djupt ner på deras planhalva. Bra passningsspel, högt tempo, få tillslag och bra rörelse resulterade i goda lägen att ta ledningen ett flertal gånger under matchens upptakt.

Vi fick vänta till den 20 minuten då Hillman blev neddriven i straffområdet, domaren blåste och pekade på straffpunkten. Rasmus, som spelade anfallare dagen till ära, gjorde inga misstag och kunde sätta dit 1–0 från 11 meter.

Under hela den första halvleken hade vi total kontroll på matchen och de lyckades inte att etablera något eget spel. Strax innan pausvilan kombinerade Manuel och Batan fint in i straffområdet, den sistnämnde hittade Alexander som kunde utöka Adolfsbergs ledning till 2–0.

Den andre halvleken fortsatte likt den första. Vi hade en stor del av bollinnehavet och med mer skärpa i sista tredjedelen och i avsluten hade den här matchen slutat med betydligt högre siffror. Martin i målet hade en lugn dag på jobbet men fick ingripa en gång med en fin räddning då deras anfallare rann igenom efter en omställning.

Matchen slutade 2–0 och allt som allt får man se detta som ett väldigt positivt genrep. Samtliga grabbar stod för en bra insats och det var roligt att se flera exempel på det vi snackat och jobbat med under veckan som varit.

Nu börjar allvaret, nästa vecka är det seriestart och vi startar borta mot FBK Karlstad som åkte ur division 2 förra året.