Västmanland

Referat: Gästrikland/Hälsingland - Västmanland

Första kraftmätningen inför superhelgen i Sandviken 6-8/2.

Två sjuka innebar att vi lirade med 11 utespelare och två målisar mot G/H tre fulla femmor.

Högt tempo från början och vi spelar som ett lag. Spel över hela isytan där G/H ibland får fast pucken i våran zon. Vi sjunker lite djupt med våra fw men är ändå täta i boxen. Maja tvingas till några riktigt bra räddningar. Vi har några riktigt vassa chanser med något friläge. I båset är det bara glada endorfiner trots att några av spelarna kanske spelade på en av de högsta nivåerna genom sin hockeykarriär. För att citera en av dem "jag skakar i hela kroppen". Första perioden 0-0.
Mycket beröm i pausen och vi vill ändra på några detaljer.

Samma höga tempo inledningsvis men när domarna missar en en Interfirence på våra spelare vid defensiva blå kommer en av deras bättre spelare in på väsnterkanten och hänger upp första skottet otagbart över axeln på Vickan. 0-1. Surt. Men vi kämpar vidare och skapar några riktigt vassa chanser med bland annat ett rent friläge. Ett skott i ribban och en puck på mållinjen. Temposänkning i mitten av andra för att sedan avslutas i högsta tempo där vi gör allt för att få fast pucken i deras zon. Vi satsar på att spela 6 mot 5 sista 2 minuterna men vi får aldrigt chansen.

Att ta med oss är bland annat viljan, glädjen, 100%, lagspelet och TEAMKÄNSLAN. Att jobba på är PP, svåra skott för målvakten och ingångar i offensiv zon. Att vinna är inte allt men att vilja vinna är allting. NU KÖR VI...