Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Wollsjö AIF P/F 13

Följ

P/F 13

Följ oss för uppdateringar
Följ
Wollsjö AIF
Fotboll
P/F 13
Tabell
Lag M V O F P
1 Österlen FF 4 3 0 1 9
2 Liga 06 IF orange 1 1 0 0 3
3 Spjutstorps IF 2 0 1 1 1
4 Wollsjö AIF 2 0 1 1 1
5 Brösarps IF 0 0 0 0 0
6 Liga 06 IF gul 0 0 0 0 0
7 Lilla Beddinge BK 0 0 0 0 0
8 IFK Simrishamn svart 1 0 0 1 0

Match

Spjutstorps IF

0 - 0
Bäckavallen A-plan 5-manna 1
20 september 2020
11:00

Wollsjö AIF

Referat

Referat: Spjutstorps IF - Wollsjö AIF

Drabbningen mellan Spjutstorps IF och Wollsjö AIF - dagen D, dagen med stort D eller bara en vanlig bortamatch?

Vi har idag haft äran att besöka den jättefina anläggningen Bäckavallen, belägen i hjärtat av Spjutstorp. Bredvid renoveringar av klubbvillan och tillbyggnaden av ny kioskverksamhet så är det ändå den fina gröna gräsmattan med bäcken längsgående som fångar våra ögon denna soliga septembersöndag. Johan som har Spjutstorps IF som moderförening från sin ungdomstid är naturligtvis alltid glad för att komma till Bäckavallen och lira boll.

Vi åker till match med sex lirare. Tidigt på morgonen tvingas Liam lämna besked om sjukfrånvaro och vi alla lider med honom efter en match som denna. Nåväl, sex lirare. Fem på plan och en hungrig avbytare. Konstigt nog så reflekterar vi tränare om att vi faktiskt brukar spela ganska bra när vi känner oss oroliga för att vi är för få spelare. Tänk så rätt vi skulle ha.

Dagens lineup:

* Theo
* Melker
* Oskar
* Jonathan
* Malte
* Måns

Strax innan matchen blåstes igång hade vi pratat om hur viktigt det är att alla håller sina positioner i vår diamantuppställning. Vikten av att ha en back med defensivt ansvar, två hårt arbetande centerlirare och en vilt jagande topp. Vi pratar om att vi vill se dem hitta varande, släppa bollen och försöka springa i ytor där inte motståndarna finns. Ungefär så som vi försöker träna på träningarna =)
Barnen ser fokuserade ut och inför avspark var det ingen som undrade någonting om uppställningen (!) Det händer ALDRIG! Det brukar alltid vara någon som låter tankarna spåra och inte riktigt är "där och då" som senare undrar vad vi precis sagt. Men inte idag! Samtliga lirare var närvarande!

Första perioden:
Redan från första spark syns det att vi har mycket energi. Det dröjer inte många minuter innan Melker bryter en boll på mittplan och serverar Jonathan med en delikat passning rakt upp i gapet på plan. Väl framme vid mål är Jonathan klinisk och 1:an är ett faktum. Glädje på Vollsjös sidlinje! Ledare, avbytare och föräldrar applåderar grabbarna.
Fortsättningen av första perioden skulle kunna liknas vid en instruktionsfilm som vi kunde använt på träningarna. Allting fungerade jättebra från utspel från målvakt, försvarsspel, väggpassningar, passningar och löpningar i fria ytor samt avslut.
Theo var en gigant i målet denna period. Utrusningar, täckningar, räddningar och inte minst ett säkert agerande då motståndarnas långbollar kom singlande ner mot målvakt. Naturligtvis är ingen perfekt och efter ett vackert Spjutstorpsanfall avlossar en av deras spelare en kanon som Theo sånär lyckas styra utanför men den hamnar precis på rätt sida (eller fel beroende på vem som tittar) om stolpen. Reduceringen var ett faktum. När visslan går för periodpaus har förutom Jonathan även Oskar och måns (x2) fått skriva in sig i målprotokollet.

I pausen pratade vi mycket om att hålla huvudet i matchen. Att inte slappna av, inte tro att vi på något sätt är bättre utan för att föra denna matchen måste vi fortsätta kämpa för varandra på samma sätt som tidigare.

Andra perioden:
Vi börjar denna period lika fint som första och fortsätter att rada upp fina passningar och löpningar. Vi fattas inte alls lägen i denna period men däremot så sätter vi inga bollar. Sån är fotbollen. Grym och orättvis.
Vi gör vårt första misstag i matchen. I uppspelsfasen spelar vi bollen på fötterna på en av Spjutstorps många duktiga spelare. Detta utnyttjas och bollen sätts i maskorna bakom Theo.

Samma snack i periodpausen. Föräldrar och ledare eldar på barnen att fortsätta köra. Allting ser kanon ut och det finns ingenting vi vill ändra i deras spel. Theo signalerade redan innan match att han ville springa av sig i matchen och inför sista perioden byter vi och sätter Jonathan i mål.

Tredje perioden:

Barnen på båda sidorna börjar nu bli trötta. Det märks främst på motståndarnas långbollar från backplats. Vår försvarsplats och våra centerlirare är dock resoluta i sitt agerande och släpper ingenting gratis förbi sig.
I denna sista period får vi se nackdelarna med regeln om att låta barnen driva in bollen från sidlinjen istället för inspark. Spjutstorp får en inspark på vår planhalva. Våra spelare ställer upp sig och markerar deras övriga lirare varpå de driver in bollen ett par meter och sedan skjuter bollen rakt in i mål. Måljubel i Spjutstorpslägret men vi påminner domaren om att man inte får lov att skjuta direkt i mål efter man driver in bollen. Sinnesjukt dålig regel. Målet tas bort och spelaren som gjorde målet blev såklart ledsen.

Efter detta taggar vi till igen och vid en tilltrasslad situation uppe vid deras målvakt skriver Theo in sig i målprotokollet efter ett klassiskt "grisamål", bollen skulle bara in. Han hade bestämt sig!

Matchen blåses av och det är sex oerhört trötta men glada lirare som vandrar ut mot oss ledare och föräldrar för att motta jubel och välförtjänt dricka. Sida vid sida ute på planen tackar lagen varandra och domaren för god kamp och Theo får motta det gröna kortet (Delas ut till den spelare utsedd av motståndarna som stått för en sjysst insats i matchen).

Samling i ring, vinnarsång och massiva applåder från den tillresta hejaklacken!
Heja Vollsjö! Sjukt va bra ni var idag!!

/Stolta ledare - Johan och Göran
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jonathan Håkansson 1 0 0 0 0 0
Liam Rexhagen 1 0 0 0 0 0
Malte Plambeck 1 0 0 0 0 0
Melker Jönsson 1 0 0 0 0 0
Måns Åkesson Almqvist 1 0 0 0 0 0
Oskar Kristoffersen 1 0 0 0 0 0
Theo Nilsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng