Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vintrosa IS F 10/11 Handboll

Följ

F 10/11 Handboll

Följ oss för uppdateringar
Följ
Vintrosa IS
Handboll
F 10/11 Handboll
Tabell
Lag M V O F P
1 Vintrosa IS 2 0 2 0 2
2 Fjugesta IF 1 0 1 0 1
3 VästeråsIrsta HF F10:1 1 0 1 0 1
4 Eskilstuna Guif 10 :2 0 0 0 0 0
5 Vakant plats 0 0 0 0 0
6 HK Järnvägen F10 0 0 0 0 0
7 Katrineholms AIK F10 0 0 0 0 0
8 IFK Nora 0 0 0 0 0

Match

Vintrosa IS

0 - 0
Vintrosa bollhall
17 oktober 2020
16:30

Fjugesta IF

Referat

Referat: Vintrosa IS - Fjugesta IF

Andra matchen i F10-serien och vi möter Fjugesta IF på hemmaplan. Efter en bra match i Västerås förra veckan har vi en god stämning i omklädningsrummet då vi klär oss i vårt vita bortaställ eftersom Fjugesta inte äger något bortaställ och är röda. Till överraskningen hör även att vi får en ny målvakt som inte brukar stå men som med ett par bra matcher i ryggen har fått ett självförtroende av den högre storleksklassen. Glada i hågen äntrar vi hallen och möts av ett lag som är nästan rakt igenom ett eller till och med ett och ett halvt huvud större än oss och flera kilo. Tjejerna stirrar storögd och nästan ryggande på motståndarna och den nu nya självförtroendestinna målvakten ångrar sig direkt. Jättejobbigt att se denna förvandling bland tjejerna när axlarna sjunker på bara någon sekund. Med en del uppvärmning så samlar vi tjejerna och pratar igenom situationen att vi ska gå ut och ha roligt, göra så gott vi kan, inte hänga med huvudena och spela VÅR match. Tror att vi lyckades skapar en liten gnista hos spelarna och "nya" målvakten tänker återigen ställa sig i målet.

Matchen drar igång och Fjugesta ställer upp i ett 5-0 försvar men lite längre ut än vi hade mot Västerås förra veckan. Matchen är lite trevande i anfallet när vi försöker spela med tre nior och två kanter. Vi har svårt att få igång något tempo i passningsspelet, hitta luckor och avslutningstillfällen samt att det finns nog lite respekt för storleken på motståndarna. I försvar imponerar tjejerna från första stund med att våga stå på sig och ta lite smällar när Fjugesta dundrade fram, vilket också märktes under matchens gång där det blev ett antal hastiga byten då någon fått en smäll och hade ont. Dock fick ingen någon större skada utan var på plan igen efter ett tag när man fått vila lite på bänken, fått lite pep och "tycka-synd-om-kramar" från spelare och ledare.

Vid utbildningstimeouten bytte vi spelsystem i anfallet och ställde upp med fyra nior och en linje. Tjejerna går ut och nu börjar matchen sätta sig och vi börjar få igång vårt passningsspel. Det ger resultat då det dyker upp flera lägen både för niorna och för linjen. Tjejerna visar upp ett par riktigt snygga rullar oftast från höger till vänster som nästan varje gång resulterade i ett bra avslut från vänster. Dock fanns det ganska många avslut som önskat genererat ett mål, men det är så roligt att så många vågar ta iniativ och ta ett avslut. I stort sett alla avslut och alla som tog avslut gjorde det för att de hade ett läge, sen att det inte blev mål varje gång är en senare fråga. Viktigt att ha den bredden och det självförtroendet hos spelarna att alla vågar ta avslut, bäddar för en bra framtid.

I försvaret börjar vi även få lite mer träff på spelarna och de tvingas passa mer istället för att dundra fram. Dock blir det tydligt ibland när de bara kan kliva igenom ända ner till sex meter och ta avslut och vi har ingenting att sätta emot, även om vi försöker. Fjugesta nummer åtta var en spelare som vi aldrig lyckades stoppa, även om vi pratade om henne specifikt både i halvtid och på utbildningstimeouten. Men med ett upphopp som rent av skulle göra Cajsa Bergkvist avundsjuk och ett tekniskt sätt bra skott med enorm precision, var hon svår att stoppa. Det var inte stenhårt men tillräckligt och med den tekniken blir det bra. Inte mycket att göra när tjejerna försöker blocka och det enda de ser är nummer åttas knän framför ansiktet...

På det hela taget blir matchen bra där vi får visa ett fantastikt passningsspel som ger mycket utrymme till fina och grymma avslut. Både för niorna men även för linjen. Försvarsmässigt saknades det lite tyngd men för den skull var vi absolut inte dåliga. Tror spelarna kände sig nöjda efter matchen och vi tackar för en bra match med tre starka bokstäver och huvudena högt. Matchen förlorades enbart med några bollar...
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Alva Kristofersson 1 0 0 0 0
Alva Pettersson 1 0 0 0 0
Felicia Wellander 1 0 0 0 0
Filippa Arvidsson 1 0 0 0 0
Hanna Djerf 1 0 0 0 0
Maja Rausova 1 0 0 0 0
Minda Juhlin 1 0 0 0 0
Mira Nordin 1 0 0 0 0
Olivia Fernvik 1 0 0 0 0
Tilda Gustavsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 13 mar 2021, 13:30 Fjugesta IF - Vintrosa IS