16:00

Varbergs GIF FK

Referat: Halmstads BK - Varbergs GIF FK

Med bara 11 spelare tillgängliga åkte vi till Halmstad för kvartsfinal i DM. För motståndet stod HBK P03:s förstalag som normalt spelar i P15 klass 2 så vi visste att uppgiften skulle bli tuff ur alla synvinklar.

Vi hade en defensiv uppställning och lyckades bra med att hålla dem stångna under inledningen av matchen. Planen var att hålla tätt och gå på kontring och det tog bara 5-6 minuter innan Jamie kom loss och kunde sätta 0-1. Vi höll uppe spelet bra och trots ett övertag i bollinnehav för HBK kom de inte till så många avslut och de som kom tog Lucas. Mot mitten av halvleken sprang de upp på vänsterkanten, vi hakade på men när alla tyckte att bollen var över sidlinjen stannade spelet upp från vårt håll men HBK fullföljde till kvittering. En stund senare fick hemmalaget ett skott som Lucas tog men "tappade" vid kontakt med en HBK-anfallare som sedan kunde peta in den, hm... Vi kunde dock hålla uppe spelet och Almin satte faktiskt ett snyggt mål men blev avblåst för offside.

Andra halvlek startade HBK med hög press och kunde skotta in 3-1 ganska tidigt. Vi tappade ändå inte modet och Jamie hade ett skott i ribbans underkant som studsade i närheten av mållinjen och av underskruven studsade ut. Det var inte vår dag helt enkelt... 4-1 kom på en "lustig" situation där de efter en hörna sköt mot mål, en GIFfare fick bollen på handen och domaren blåste straff, sedan studsade bollen ut och HBK sköt in den, och då blåste domaren för mål istället... Det kanske hade blivit mål ändå men Lucas kanske skulle fått chansen att rädda straffen i alla fall. HBK fick in ytterligare två bollar sista 10 men då orkade killarna helt enkelt inte hålla uppe spelet. Att HBK vann var inte orättvist och de spelade fantastiskt rörligt och bra, men siffrorna spelglar inte alls matchbilden. Killarna gör en heroisk insats och fajtas fantastiskt bra och flera perioder var det vi som förde spelet. Med lite flyt (i flera avseenden) och en avbytarbänk hade vi gett halmstadlaget en rejäl utmaning!

Tack alla killar som tog uppgiften bra och gjorde allt trots förutsättningarna! Tack till supportrarna som hejade på och till HBK-spelarna för en Fair match!