Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Varbergs GIF Fotboll P14

Följ

P14

Följ oss för uppdateringar
Följ
Varbergs GIF Fotboll
Fotboll
P14
Tabell
Lag M V O F P
1 Halmstads BK 2 8 6 1 1 19
2 BK Astrio 2 8 6 1 1 19
3 Tvååker/Galtabäck 8 5 1 2 16
4 Halmstads BK 8 4 1 3 13
5 VGLT 8 3 1 4 10
6 IFK Fjärås 8 2 3 3 9
7 IF Centern 8 2 1 5 7
8 Varbergs GIF 8 2 0 6 6
9 Hyltebruks IF 8 1 1 6 4

Match

IF Centern

5 - 10
Kärlekens IP Halmstad
28 september 2014
11:00

Varbergs GIF

Referat

Referat: IF Centern - Varbergs GIF

Så var det då dags för sista matchen i P12-serien och för tredje gången i höst styrde vi ner till Halmstad. Centern som låg några placeringar upp i tabellen hade för någon vecka sedan slagit Hylte med 9-1 men stämningen var god i vår för dagen 9-man starka trupp.

Vi var verkligen på tårna i inledningen av matchen och tog kommandot redan från start. Möjligen hade Centern underskattat oss med tanke på vår kanske något missvisande placering i tabellen... Vi kunde ganska snabbt komma till ledning med några fina och effektiva passningar framåt. Vi fortsatte att ånga på och gjorde både 2- och 3-0 på hemmalaget och höll undan fint i de anfalll Centern hade. Dock lyckades Centern resa sig och sno åt sig bollen ett par gånger på vår planhalva och ett-tu-tre stod det lika i halvtid. Lite tankar på tidigare matcher for såklart genom huvudet att vi inte skulle orka hålla spelet uppe.

Vi kände ändå att vi trots bara två avbytare hade ganska bra energi och alla kände att de verkligen ville visa hur duktiga vi är och verkligen gå in för att åka hem till Varberg med 3 pinnar.

Dock kom en mindre kallduch i inledningen av andra halvlek. När vi låg på som bäst kunde Centern vända upp och få in ledningsmålet till 4-3. I detta läge var det fantastiskt at se killarnas kämpaglöd och vår härliga laganda. Ingen hängde med huvudena och vi tog ut stegen lite mer, var lite tuffare i närkamperna och lite mer noggranna i passningarna. Det ledde till att vi kunde svara ganska snabbt och kvittera. Några minuter senare drog vi upp ett anfall där vi lockade över deras försvar till ena kanten, kunde lägga in den mot en fristående GIFfare och näta in bollen till ledningsmål.

Nu släppte vi verkligen loss, allt fungerade som ett självspelande piano och vi gjorde mål på hörna, långskott, frispark och lobb över Centerns ganska storväxta målvakt. Vi vinner rättvist med 10-5 (enligt vad Centern rapporterat in så vi glömde nog räkna något själva... : ) i en match som innehöll alla inslag i en bra film, inledande glädje, tvivlan, förtvivlan, hopp och stor glädje igen!

Serien kunde inte slutat bättre och undertecknad tycket att vi slår fast att vi kom på 8:e plats, av 26 P12-lag! Vi får nämligen inte glömma att vi har hela Klass 2 och hela Klass 3 bakom oss! Vi vinner första och sista matchen mot seriens 5:a (VGLT) och 7:a (Centern) och mellan dem har vi haft ett tufft spelschema och och lite turbulens som såklart påverkar. Det känns skönt att vi nu har en fantastisk harmoni i laget och inför nästa år ställer vi siktet högt!

Tack för det fina spelet och inställningen grabbar! Och tack igen till våra trogna supportrar!

Mårten och Lars