17 september 2013
17:30

Veddige BK

Referat: Varbergs GIF Röd - Veddige BK

Sista matchen för säsongen för GIF Röd stod ikväll mot Veddige BK. En rafflande tillställning där det spådda regnet höll sig borta tills slutminuterna. Serieseger hägrade för oss, en bronsplats för gästerna!

Efter förra matchens promenadseger gick vi något nätt in i matchen och mötte ett Veddige som vid vinst mot oss skulle knipa bronsplatsen i Serie A. Det märktes även att Veddige utnyttjat möjligheten att ha två överåriga spelare i truppen och vi fick kämpa hårdare för varje boll och deras anfallsspel var ganska aggresivt.

Vi lyckades rulla in 1-0 en bit in i första halvlek men inte långt efter kvitterade Veddige. Spelet var ganska jämnt men med vårt fina passningsspel och effektiva avslutsförmåga gjorde ändå att vi återtog ledningen. Vi fortsatte trycka på och kom upp till 4-1 innan Veddige på nytt reducerade, kanske lite för att vi i detta läge slappnade av något och bjöd in dem i matchen. Vi kom lite högt i spelet och Veddige lyckades utnyttja detta och reducerade ytterligare någon minut innan halvtid.

I halvtidspausen kände vi oss alla pirriga inför andra halvlek och vi försökte mana till att höja tempot och passningskvlitén igen för att våra gröna gäster inte skulle hänga med.

I inledningen av andra försökte Veddige med en snabb offensiv men med Isak i mål och med ett intensivare spel från oss lyckdes vi utnyttja att de kom för högt i sitt spel och kontrade in 5-3. Resten av matchen var ganska kontrollerad från oss och slutresultatet 8-6 kändes helt rättvist. Det krävdes dock en större arbetsinsats från oss och alla kämpade på och bidrg till segern!

En seger som betyder att vi nu även säkrat seriesegern i Serie A med minst 5 poäng då tvåan i serien, Bois Svart, spelat oavgjort mot Tofta och därmed tappat 5 poäng... VI TAPPADE INGA!!!

Vi hurrar för våra duktiga grabbar och laddar för prisutdelning på lördag!

Tack även till alla supportrar som trotsade regnprognos och kyla!!