Vikens IK

Referat: Vejby IF - Vikens IK

Blött och blåsigt!! Så var inramningen vid gårdagens ligamatch hemma mot Viken.
Pga allt regn fick vi lira på konstgräset i kraftig sidovind så bollar på marken var det som gällde!
Matchupptakten var jämn och vi försökte verkligen hålla bollen på marken och samtidigt ha tålamod och hålla bollen inom laget så Vikenlirarna fick jaga boll. Det blev såklart lite chansartat i den håra vinden och i den 23e minuten tog Viken ledningen efter en tilltrasslad situation framför mål. Bara att sträcka på sig och komma igen vilket vi gjorde så när Gurra snodde åt sig bollen och drog på en kanon från dålig vinkel på högerkanten fick målvakten hämta ut bollen i sitt högra hörn! 1-1 i paus!
Andra halvlek dominerade vi stort och skapade flera chanser innan Riax, assisterad av Gurra, drog på en vänsterkanon (!) som målvakten var chanslös på?? Vi fortsatte att ha tålamod och höll bollen på marken och kunde mycket väl ha utökat ledningen men 2-1 stod sig matchen ut. Ännu en viktig seger bärgad!!
Wulff och Andy var toppar i ett säkert försvar och på mitten krigade Danne och Gurra som vanligt och vann många viktiga dueller. Åter en stark laginsats la grunden till segern!!
Bara att ladda för Eskils hemma på söndag så vi ses o tränar imorgon!!