Referat: Rännbergs IK - Västanviks AIF 2 4-3

Match: Rännbergs IK - Västanviks AIF 2 4-3 (1-3)
Domare: Milenko Vukcevic (Torsby)
Trupp: Tobias, Marco, Oscar Ström, Philip, Hult, Markus, Javid, Jesper, Martin, Gustav Klier, Per L, Anton, Robin, Khalil, Mohsen, Rahmat, Jimmie, Yoda.

Startelvan(4-2-3-1): Tobias, Mohsen (Yoda 45), Hult, Jimmie, Jesper (Philip 45), Marco, Per (Junler 45), Robin (Javid 70), Oscar (Rahmat 70), Gustav (Khalil 45), Martin (Anton 45)
Avbytare: Yoda, Philip, Junler, Javid, Rahmat, Khalil, Anton

Ännu en fin dag för fotboll möte bägge lagen på Björnevi. Matchen inleddes i en lugn tempo, lagen kände på varandra. Först i den 5:e minuten började det hända något offensivt, det var vi som genom Marco som slår en perfekt boll mot det bortre stolpen där Robin kom in från sin kant, domaren ansåg att våra ytter var i offside position och blåste av.

Minuten efter började Oscar att presentera sig med en bra tillslagen boll som tyvärr ingen lagkamrat var först på. I den 10:e minuten så tar Robin en snabb inkast, han hittar Oscar som i sin tur drar ett skott som går in i det bortre krysset, otagbart för målvakten! Riktigt bra avslut, samt riktigt bra gjort av Robin att snabbt sätta igång spelet! I den 13:e minuten är vi nära tvåan, det var en hörna som jag tror att Oscar slog mot det bortre stolpen där Jimmie kom högst upp på och nickade strax över. Idag slog vi bra frisparkar och hörnor ska det sägas.

I den 15:e minuten hade vi en fin anfall där vi Robin, som bytt position tillfälligt, och Gustav hade ett fint samarbete. I den 16:e minuten bryter Hult ett anfall och startar en snabb vändning där Marco nickskarvade så att Martin kom fri snett från vänster, tyvärr kom han aldrig till avslut. Två minuter senare så har vi ännu en fin vändning från höger till vänster, Jesper driver bollen några meter går inåt och skjuter, målvakten är med och räddade.

Kändes som att vi hade bra koll på matchen, killarna lyssnade på instruktionerna och vi fick bort motståndarnas viktigaste spelare genom att inte låta honom stå och mata in bollarna som dom vill. Däremot så hade vi svårt på hörnorna emot oss, det blev oftast farligt för Rännberg. Tobbe räddade ett lurigt skott av Nenad runt den 24:e minuten. På den efterföljande hörna så blev det lite flipperspel inne i vårat straffområde men bollen gick till Tobias.

Vi gör 0-2 i den 25:e minuten, återigen genom Oscar, vi slog återigen en bra frispark som Jimmie nickade in till Oscar som gjorde inget misstag! Rännberg försökte nu få igång sitt nyförvärv Damir på mittfältet. Just Damir skött strax över i den 27:e minuten. Två minuter senare så fick han på ännu en pärla som tog i ribban, Jonas helt ensam och med öppet mål nickade över. Nu satte vi in en spelare på Damir i ett försök att få bort även honom.

Marco och Per gjorde det riktigt bra inne i mitten vilket gav oss övertaget på mittfältet och även matchen. I den 40:e minuten mot all odds i världen reducerade Rännberg, tror det var Jonas som skött, bollen tog på en av dom våra och ställde Tobias i mål, bollen gick stolpe in. Ungefär lika turligt som dom reducerade gjorde vi 1-3, efter vad det såg ut att vara flipperspel hamnade bollen hos Martin som i sin tur gjorde inget misstag! 1-3 i halvtid kändes rättvist!

Inför 2:a halvlek gjorde vi fem byten, Yoda gick in istället för Mohsen, Philip in istället för Jesper, Junler in istället för Per, Khalil in istället för Gustav och Anton istället för Martin.

Vi inledde 2:a halvlek på ett bra sätt, men vi straffades hårt av en kontring på en frispark högt upp på deras planhalva, vi är lite för naiva och snälla vi har tillfälle att dra på oss en frispark och få stopp på kontringen som resulterade i 2-3 i den 54:e minuten.

I den 60:e, 63:e och 67:e minuten hade vi lägen för att göra 2-4, men deras målvakt tar våra avslut och håller liv i matchen. I den 65:e bytes Javid in istället för Robin och i den 70:e minuten tog vi in Rahmat istället för Oscar. Just i den 70:e minuten kom kvitteringen, vi är lite stillastående och det utnyttjar dom på våran vänsterkant.

Vi deppar inte och går för ett segermål, vi har chansen i den 77:e minuten, Yoda och Javid väggspelar och Yoda slog ett inlägg som blockerades till hörna, Anton slog den fick tillbaka bollen och slog ett perfekt inlägg som Jimmie nickar i ribban, när han ska gå på returen får han Nikola över sig som hindrar honom att ta hand om returen, straff som domaren inte såg.

I den 85:e minuten gör vi det svårt för oss mer eller mindre inne i vårat straffområde, ger bort bollen istället för att rensa och det tog Mohamed i Rännberg tillvara och skruvade in bollen i den bortre stolpen, 4-3 kändes inte helt rättvis, men som jag brukar säga så är fotboll sällan rättvis!

Killarna i svart/gult ska ha en eloge då man inte deppar ihop och trots trötta ben och huvud så lyckas vi skapa tre kvitteringschanser. Vi lyfte upp Jimmie på topp och körde nu 3-4-3, just Jimmies höga press tvingar Nikola till en tillbakapass men då målvakten redan ligger ner tvingas han ta med händerna och vi får en indirekt frispark, mot Malung gjorde Anton mål på en sådan idag blev det stopp vid muren. Killarna jobbade till sig en hörna i slutsekunderna vi tog upp alla förutom Tobias, bollen hamnade hos Hult som inte fick till avslutet, bollen hamnade sen hos Philip som dribblade bort en motståndare och när han ska göra bort nästa blev han fälld, men även denna gång valde domaren att inte döma straff. Rännberg skulle orka stå emot och vinna med 4-3!

Jag får ta på mig denna förlust! Vi var helt enkelt för många spelare uttagna och det gjorde att vi gjorde 7 byten under matchen vilket skapade en onödig positions anpassningar för en del av spelarna! Vi får ta med oss den riktig bra 1:a halvleken, samt att vi under 90 minuter har bra koll på deras ”tunga” pjäser.

På lördag vankas det seriepremiär för Västanviks AIF 2, bortamatch mot Sörby IK, OBS att matchen spelas i Munkfors och inte i Sörby! Avspark kl 14:15!