28 september 2024
13:00

Sörstafors-Kolbäck FK

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - Sörstafors-Kolbä...

Till att börja med är det strul, som Björn Skifs skulle ha sagt. Regn istället för sol och 8 plusgrader bekräftar att hösten har infunnit sig. Dessutom har bokningen lagt en division 6 match med start 11.00. Vilket innebär att det är fullt på parkeringen och därför står en bil med släp parkerad på gården så att motståndarbussen inte kommer in. Vi överväger att flytta fram matchen 30 minuter för att kunna värma upp på planen, men Sörstafors-Kolbäck vill spela på utsatt tid så uppvärmning får ske på gräsplanen bredvid.

När matchen kommer igång på utsatt tid står klart att U-laget är på spelhumör. Av erfarenhet vet vi att vi ska undvika fasta situationer och inkast eftersom Sörstafors-Kolbäck är starka där. Trots vetskapen om detta uppstår ett läge för bortalaget redan i första minuten. Ett långt inkastfår studsa i vårt straffområde och en bortaspelare får nickläge, men det blir ingen schwung i nicken utan mer som en hemåtnick till Toomas. Istället blir det U-laget som använder ett inkast för att ge Kenan läge att från högersidan lyfta över bollen till bortre stolpen där Jonathan kontrollerat kan sätta bollen i nät efter 5:e minuter i sin första match från start. Efter det tidiga ledningsmålet får matchen sin förväntade karaktär. U-laget knackar runt boll, SK91 försvarar sig och satsar på de fasta situationer som uppstår och omställningar. De är inte helt uddlösa utan har några raka långbollar som har potential. Men efter kvart ytterligare spel presenterar sig firma Cehajic/Qalif. Från sin högerkant hittar Hashim in till Kenan vid straffpunkten där han placerar bollen i läge och avslutar i bortre. I 37:e minuten är det Hassans tur att sätta Kenan i läge efter att han snott åt sig bollen från en försvarare. Kenan gör inget misstag utan sätter sitt andra mål. Tre minuter senare blir uppförsbacken brantare för bortalaget då deras forward Johannes Andersson får syna sitt andra gula kort 6 minuter efter det första och får gå och duscha. Sista 5 minutrarna av halvleken visar hemmalaget prov på anfallsfotboll med effektivitet. Minut 44 dags för Hassan att assistera Felix till 4-0. Halvleken avslutas med att Hashim lyrar in bollen till Kenan som helt ostört vid straffpunkten kan nicka in 5-0.

Matchen är redan avgjord, men oavsett vad SK91 har sagt i halvlek så stoppar inte blödning. U-laget gör ytterligare tre mål på de första sju minuterna av andra halvlek. Först är det på nytt Hashim som levererar boll till Kenan som går på kraft och via en försvarare gör sitt fjärde mål för dagen. I minut 50 slår Hashim en djupledsboll mot straffpunkten där Felix går upp före målvakten och trots en tuff kollision nickar bollen i mål. Två minuter senare betalar Kenan tillbaka och spelar fram Hashim som kontrollerat lyfter bollen högt i mål. Kort efter det är det dags att lufta tre andra spelare. William, Leo och Jesper kommer in och Hashim, Joel och Hashim lämnar. 10 minuter senare görs sista bytena för U-laget då Pelle och Darko ersätter Hassan och Kenan. Efter dessa byten blixtrar U-laget till och gör ytterligare två mål och det är två snygga långskott. I minut 66 dundrar William in bollen i bortre burgaveln. Sex minuter senare tar John tillfället i akt och seglar ett långskott över målvakten.

Med 10-0 i ryggen och kvarten kvar så orkar våra killar inte riktig hålla skärpan uppe. Det blir lite hafsigt och mer individuella insatser. Därför kommer det inte helt oväntat att SK91 får ett tröstmål och att matchen slutar 10-1. Synd att Toomas inte får hålla nollan, men vi får glädjas åt många fina mål, som gör gott för målskillnaden. Förutom målen kan publiken glädjas åt flera fina kombinationer och klara målchanser. Bland annat en straff som räddas av den tappert spelande målvakten, en boll som är i mål men tar på hjulet och en boll i stolpen. Nåväl mycket vill ha mer, men 10-1 är ett bra resultat efter en väl genomförd match. Dagen slutar i dur och solen kom också fram under matchen.

Dagens räddning stod Börje för. En av våra trogna följare, som trots att sonen gått vidare i karriären, titt som tätt dyker upp på våra matcher. I andra halvlek så seglar en bortalagsrensning mot ståplatsläktaren och träffar det 4 cm rör som utgör en del av stativet till VEO-kameran. Som i ultrarapid börjar kameran falla och den enda som förstår vad som händer är Börje som med fjäderlätta steg tar sig ner för läktaren och 40 cm från marken fångar upp kameran. Matchens största applåder bröt välförtjänt ut.

Med dagens urladdning sattes det punkt för hemmamatcherna på Klasmossens IP 2024. Det är därför på sin plats att tacka den lilla men trogna eventorganisationen bestående av Harald som skött entrén utan visitationsplikt, Pär som förtjänstfullt skött speakersysslan och Anders som kokat kaffe och sålt kexchoklad. Nu väntar årets sista match nästa helg då vi på nytt får ta bussen till Tidaholm för att den här gången spela mot kamratlaget i staden.