15:00

Unbyns IF

Referat: Bodens BK 2 - Unbyns IF

Försäsongens sista träningsmatch spelades mot BBK U21 på Boden Arena.
Vi startade med Blind i mål, backlinje frv Humlan, Adde, Blurk, John. Centralt mf med Simon och Kris med Walle farmför. Linus vänster och Jens höger och Martin framåt.

Avbytare Robbs, Anttila, Marcus, Tomas och Peran.

Vi möter ett mycket bra motstånd, med 5 spelare från A-truppen så vi förväntar oss en rejäl press från deras sida som egentligen inte blir. Matchen spelas i lägre tempo än vi trott och vi kan hålla spelet bra uppe. Tyvärr släpper vi till lite när det blir rörigt i vår backlinje. Dom kan göra 1-0 efter ca 15 och sen kommer tvåan och trean. Men hela tiden spelar vi bra ute på banan och har några halvchanser. BBK är klart bättre, men vi tycker det finns en del positivt från första halvlek, speciellt eftersom Simon kan reducera efter att ha brutit ett uppspel och krånglat sig igenom och på andra försöket sätter han dit den.

Andra börjar bra för oss och vi har en del initiativ. Ju längre halvleken lider desto mer glider initiatitivet över till dom. 4-1 kommer efter byte mittback (som coachen får ta på sig lite). Sen kommer 5-1 och 6-1 till slut. Känns som segern är rättvis, men vi släpper till lite för enkla mål.

Bra fysiskt spel i första och kombinationer på mitten. Jensa gör sin vassaste halvlek i första på länge (och då har han ju sett bra ut hela försäsongen). Martin ser pigg ut framåt. Kris, Walle och Simon och senare Per ligger bra i position på mitten. Adde får klart godkänt för mittbacksagerandet. Andra halvlek slutar vi släppa dom enkla snabba passen, gör fler tekniska fel och blir fastpressade. Mycket byten (träningsmatch) förstör ju rytmen, men som coach är det nyttigt att se olika spelare och alla får matchtid.
Men surt med några mål för mycket......nu väntar serien!