Rasmus Bodevind, Martin Hedvåg, Billy Svenske
Filip Gustafsson, Linus Strömgren
Avb: Sam Dada, Herman Schmidt, Mattias Lööv
Ny seger för Torpa
Hösten startade på bästa sätt när Torpa tog sin 10:e seger för säsongen. 4-0 är klara siffror men det var en jämn och tuff match, speciellt i första.
Burseryd började optimistiskt och hade redan i 8:e minuten chansen till mål, men Samuel gjorde en jätteräddning på ett närskott. Spelet var ganska jämt men efter hand tog hemmalaget över allt mer. Filip hade ett bra läge i 16:e, men skottet satt i gaveln. Torpa hade många bra inspel från kanterna men ett bra BIF försvar fick undan bollarna. En fin chans kom i 30:e men Billy satte inspelet en bit över. Hemmalaget fortsatte att ligga på och nästa chans fick Linus i 33:e men skottet täcktes ut till hörna. Utdelningen föll precis innan pausvilan. På en vänsterhörna från Martin hittade en fristående Johan Palm rätt och nicken satt otagbart i mål. Ett viktigt mål och skönt att gå till ledning i paus.
Torpa startade klart bättre i andra och tog kommandot direkt. Bra chans redan i 50:e när Rasmus var så när att hinna fram på ett inspel. Nu blev det ändå mål tre minuter senare. Ett mål som egentligen borde blivit bortdömt. Efter en hörna tog bollen på Axels hand och bollen gick till Linus Strömgren, alla stannade upp men Linus slog in bollen och en, förmodligen, skymd domare godkände målet. Stora protester men målet blev godkänt. Efter målet gick BIF ner sig rejält och Torpas övertag blev kompakt. Matchen avgjordes i praktiken i 61:a minuten. Linus blev frispelad och satte skottet i stolpen, på returen höll sig Filip Gustafsson sig framme och dunkade upp bollen nättaket. Nu var det närmast spel mot ett mål och det skapades chanser till fler mål. Filip och Linus sköt utanför i bra lägen och inbytte Sam hade ett bra skott i ribban. Till slut skulle ett mål till falla. I 86:e minuten frispelade Martin med en boll till Johan, i kampen med målvakten gick bollen vidare till Herman som kyligt satte bollen i mål. Inga tillägg utan matchen blåstes av efter 90 minuter. En målmässigt klar seger för Torpa men i första halvlek bjöd Burseryd på bra motstånd. Torpa såg lite matchovana ut men när man kom i gång i andra var det stundtals utspelning. Vi skulle inte haft andra målet men förhoppningsvis var det inte det som avgjorde matchen. Totalt sett gör Torpa en bra match och tar tre viktiga poäng. Spelet blev bättre ju länge matchen led och laget gör en stabil insats. Samuel var bra i målet och gör en viktig räddning i början, backlinjen säker, gör få misstag, och släpper till lite. På mitten är som vanligt stabila, löper mycket och vinner många närkamper. Johan stor dominant och given i veckans lag. Framåt skapar vi mycket som vanligt och det fanns många chanser till fler mål. Filip, Linus och Billy alltid på hugget och deras löpvilja slet hål i BIF försvaret. Vi har startat hösten på bästa sätt och skaffat oss ett bra läge. Om en vecka väntar ett hett derby när vi åker till Ekvallen för att möta Agunnaryd.