Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västerås IK Ungdom Team 11 (U14)

Följ

Team 11 (U14)

Följ oss för uppdateringar
Följ
Västerås IK Ungdom
Ishockey
Team 11 (U14)

Utvecklingssamtal

29 aug 2023 11 kommentarer 494 visningar
11 kommentarer
  • 29 aug 2023 Issis Melin

    Är dessa samtal obligatoriska? Kan spelaren ha med sig mor/far om den vill? Hur många ledare är det som kommer att delta på dessa samtal? Dokumenteras samtalen och får vi som vårdnadshavare ta det av det som framkommer?

    Rapportera

    Rapportera

  • 29 aug 2023 Martin Elmesiöö

    Hej! Issis..., vill spelaren absolut inte vara med så kan vi inte tvinga någon spelare att delta i dessa utvecklingssamtal (dessa samtal är till för att hjälpa spelaren i sin utveckling). Det är målsman som skall vara med om någon anhörig till spelaren vill vara med. Det kommer alltid att vara 2 ledare närvarande. ansvarig ledare för den grupp spelaren tillhör kommer alltid att vara med. Dessa utvecklingssamtal kommer att dokumenteras.., vårdnadshavare har rätt att få ta del i dokumentationen om man vill.

    Rapportera

    Rapportera

  • 29 aug 2023 Issis Melin

    Ja, i de allra flesta fall är ju mor/far vårdnadshavare vid gemensam vårdnad. Hur kommer dokumentationen att förvaras och vem får ta del av den utöver de som deltagit under utvecklingssamtalet? Vad är motiveringen till att just första samtalet ska föras utan vårdnadshavare närvarande?

    Rapportera

    Rapportera

  • 29 aug 2023 Martin Elmesiöö

    I detta fall är det föräldrar som skall vara med. Det första samtalet är mer att ta reda på vad barnet vil med sin ishockey och vad barnet tycker och tänker! Vid kommande samtal är tanken att ge mer "feed back" på spelarens utveckling. Den kommer att förvaras i samråd med VIK Ungdom enligt GDPR. Förutom huvudisledare, föräldrar och spelare så får vid behov ansvariga från VIK Ungdom ta del av denna dokumentation.

    Rapportera

    Rapportera

  • 29 aug 2023 Johan Hellsten

    Grymt initiativ.!

    Rapportera

    Rapportera

  • 29 aug 2023 Issis Melin

    Tror inte du riktigt förstår de begrepp jag använder men låter det vara just nu. Vad är motiveringen till att första mötet sker utan vårdnadshavare närvarande, vad blir skillnaden mellan det första samtalet och de övriga eftersom vårdnadshavare bjuds inte med till det första men till de övriga två? När du skriver att förvaring sker i samråd med VIK ungdom, vad innebär det? I vilket syfte kan VIK ungdom använda informationen?

    Rapportera

    Rapportera

  • 29 aug 2023 Matilda Möller

    Att ni tar er tid att göra detta för våra barn är helt otroligt. Ni jobbar ideellt. Lite snabb räkning på hur mycket tid detta kommer ta om vi säger att varje samtal tar 20 min så är det ca 94 mantimmar. Det är en enorm satsning. Plus att ni säkert kommer ägna tid åt förberedelsen inför dem.
    Att ni dokumenterar vad som sägs för att kunna följa upp det som sagt tidigare är ju kanon.
    Jag tycker att det bra att ni pratar med barnen utan föräldrar först. Min elefanter som lärare är att man ofta får ett bättre samtal utan vårdnadshavare närvarande.

    Rapportera

    Rapportera

  • 29 aug 2023 Matilda Möller

    *erfarenhet

    Rapportera

    Rapportera

  • 29 aug 2023 Issis Melin

    Min erfarenhet av att arbeta med våld, utsatta barn, psykisk ohälsa bland barn och unga i över 20 år säger också en del men inget jag går in på här. Bara för att ni får frågor betyder det inte att arbetet ni gör inte uppskattas. Söker fortfarande svar på mina frågor.

    Rapportera

    Rapportera

  • 30 aug 2023 Tobias Sundvall

    Hej Issis.
    Vi har valt att göra dessa utvecklingssamtal för att lära känna barnen bättre, få dom att känna sig mer trygga med oss och utveckla dom som individer och hockeyspelare. Vi dokumenterar för att komma ihåg vad vi har pratat om och kunna gå tillbaka och reflektera över vid nästkommande samtal. Anledningen med första mötet utan föräldrar är för att vi inte ska göra någon stor grej av det hela, och att det inte ska ta så lång tid att genomföra. Då vi vill få klart dessa samtal så fort möjligt. Som man skriver ovan kommer detta ta ganska lång tid från oss ledare. Men vi tar gärna emot tips hur vi ska genomföra detta på ett bra sätt. Jag anser att laget.se inte är rätt forum att diskutera detta. Kom gärna ned på en träning och diskutera med oss ledare och få fram ett bra sätt att genomföra dessa utvecklingssamtal på en lagom nivå. Återkoppla gärna mig vilken dag du har tid att komma förbi våran träning, gärna under denna vecka. Då vi har tänkt att dra igång detta under nästa vecka.

    Rapportera

    Rapportera

  • 30 aug 2023 Issis Melin

    Hej Tobbe,
    Jag kommer ner imorgon på teknikträningen. Vill för övrigt lyfta att jag ställde frågor sen var det andra som valde att besvara dem i detta forum samt att när det gäller tid och engagemang som läggs ner i laget, ger min familj sin beskärda del också helt ideellt.

    Rapportera

    Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in