Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Tollarps IF Arkiverad

Följ

Arkiverad

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tollarps IF
Fotboll
Arkiverad
Tabell
Lag M V O F P
1 Tollarps IF 3 1 1 1 4
2 IFÖ Bromölla IF 1 1 0 0 3
3 Degeberga GoIF 1 0 1 0 1
4 Tollarps IF 04 0 0 0 0 0
5 Vinnö IF 1 0 0 1 0

Match

IFÖ Bromölla IF

4 - 3
28 september 2014
10:30

Tollarps IF

Referat

Referat: IFÖ Bromölla IF - Tollarps IF

Hej!

Idag hade vi en extra match mot Bromölla. Vi la ju ut en snabbanmälan för ett par dagar sedan, och den gick av stapeln idag.

Som ansvariga för ett lag kan man ju irritera sig på saker man gör fel ibland. Så icke idag:) vi gjorde inga fel. Vi mötte ett bra lag och det gjorde dem också!! Herre jestanes vad bra vi är när alla spelar som de gör på träningarna.

Vi möttes av lite konstigheter när vi kom till Strandängens IP. Vi skulle spela en bit därifrån, så vi fick först klä om sedan sätta oss i bilarna igen och köra en bit. Men det gjorde ingenting. För det var fina planer och en bra anläggning de har byggt borta vid IFÖ verken.

Sedan möttes vi av lite olika bud på hur lång matchen skulle vara. 2X20 var till slut budet, för det brukar de köra med?? Har vi ju aldrig gjort!

Nåväl, matchen börjar, och jag måste erkänna att jag inte riktigt visste hur detta skulle sluta. Om man ser till hur stort våra andra lag förlorar mot Bromölla kunde det ju gå käpprätt... Senast var ju när vi stöttade upp vårt 04 lag förra veckan, de förlorade med 7-1 tror jag det var.

Men vi startar matchen och spelar riktigt bra. Efter tag tar vi till och med ledningen. Matchen går riktigt bra. Vår spelare spelade med och för varandra. INGEN spelar fotboll för sig själv utan passningarna delas ut till höger och till vänster. Vi har ett bra tag på matchen, men då händer det som brukar hända, kontring och kvittering. Inte mycket att säga om, de har ett par riktiga bolltrollare i laget och det ger utdelning.

De lyckas också lura Lucas i mål att släppa förbi sig en boll som han trodde skulle gå utanför, den rullade retligt in i mål. Det gör inget, det är sådant som händer. Innan dess hade Lucas gjort en FANTASTISK enhandsräddning. Han fick ett mycket bra distansskott mot sig, låg som ett streck i luften och fick handen på bollen och stötte ut den. Applåder!!

Ett måls under läge i halvtid. Domaren blåste av efter 15 minuter!! Helt plötsligt hade han ändrat sig och spelade två X femton i stället. I övrig var domaren mycket bra, imponerad faktiskt!

Vi pratar med killarna i halvtid och säger att det här kan ni vinna, ni är bättre än vad de är!! Och det var inte som vi ljög för att få dem att spela bättre, det behövdes inte. Det tar oss på orden och går direkt ut och kvitterar till 2-2:)

Sedan kommer en period där Bromölla får till sitt spel riktigt bra, de får också in två mål mot oss och underläge 4-2 är ett faktum. Men det känns rätt för oss, vi hänger inte med huvudet. Vi byter mittfältet hela tiden, nya utvilade spelare in säkert var 5 minut. Backar och anfall spelar i stort sätt hela matchen.

Vi trummar på och tar över matchen helt och hållet i slutet av andra. Vi ger oss inte. Strax efter deras 4-2 mål kommer också en kvittering. Filip, kämpar sig fram. Tror att han fick bollen i ribban, fortsätter fram (som vi övat på!) bollen slår rakt på hans knä och in i mål, 4-3!

Efter detta har vi chans efter chans. Vi spelar helt fantastisk. Bollarna går upp på kanterna, inlägg och de får bort bollen. Vi kommer i mitten med ett par man, men bollen kommer liiiiite för långt fram. Gång på gång kommer vi fram och de slår ifrån sig.

I sista stunden går Elliot förbi två-tre personer på vänster kanten, just som han ska slå in bollen kommer de åt honom en gång till och får ner honom, med ett knä i ryggen. Jag tycker inte att det var onödigt ojust, mest otur. Vi kunde ha fått sista chansen att få in bollen efter en mycket fin prestation på kanten.

I samma stund blåser domaren av matchen och vi står lite snopna med en förlust. Hade matchen gått i 2 X 20.... vad vet man? Vi hade inte förlorat på att spela längre idag i alla fall.

Men åter till saker man kan irritera sig på som tränare. Jag sa att idag, var vi inte irriterade alls, och då menar jag på vår insats som tränare. Våra spelare sköter sig nästan alltid på bästa sätt.

Det jag kan irritera mig på är att vi inte har lagt mer tid på det vi gjort på sista träningarna, att öva på att spela fotboll. Vi la så lite tid på att öva teknik inomhus att vi kända att det var nödvändigt att göra det under utomhus säsongen. Nu när vi börjar spela mer så bara stämmer det direkt. Vi spelar bättre än vad vi någonsin gjort.

Det för med sig en del ändringar till årets inomhussäsong förstås, vi lär oss hela tiden, även vi:)!

Så ni som är med oss kommer att få ännu mer teknik och koordinationsträning under vintern. Sedan lägger vi mer vikt på spelövningar under vår och sommar.

Framför allt märks det på koordinationsövningarna. Vi har inte hunnit med så mycket som vi önskat under sommaren, men en del har kommit rätt långt. Jag måste säga att jag märker en stor skillnad på min egen grabb. Han var inte så snabb i fötterna under vinter och vår. Han kunde inte finta så bra. Men efter att han tränat massor med koordinationsövningarna så har också snabbheten kommit i fötterna, det hjälper faktiskt. Nu kommer han framåt med hjälp av att boll och fötter på ett bättre sätt vill samarbeta.

Där är fler som kommit långt på koordinationen och på dessa spelare märker vi stor skillnad.

Så varje träning i vintern kommer att börja med koordination. Så vid slutet av säsongen till våren kommer samtliga som gör dem att klarat guld i grunder! Det kommer att göra stor skillnad. När vi sedan kommer ut kommer vi att kunna omvandla det till ett bra spel.

För er som inte är med inne, är det ju inte kört förstås. Vi tar tag i er när vi kommer ut. Men jag är övertygad om att vi behöver detta. Likaså stegen. Ni som såg första gången vi körde teknikstegen, såg hur mycket de snubblade på stegen. Nu går det bättre och bättre för varje gång. De klagar lite på att vi kör den varje gång, men det är inte länge och det ger resultat. Snabbheten i fötterna ökar och balansen blir bättre.

Oj, det blev mycket! Förlåt, hoppas att ni inte la städning, disk åt sidan för detta, för då måste det se ut hemma hos er:) Tillbaka till verkligheten! Idag är vi stolta förlorare! Vi anser att en sådan förlust som vi fick idag, kan vi ta. Vi kunde lika gärna ha vunnit och fortsätter vi så här kommer vi att få det roligt framöver.

Bäst av allt är att det var bara delar av laget som var med idag. Vi har ju massor av spelare som inte var med idag som spelar lika bra. Vi har en stor trupp och vi försöker hålla allas mod, inspiration och kämpaglöd uppe. Fortsätt att komma till oss så kommer vi att få roligt framöver också.

Glöm inte att också spela handboll kan göra oss till ännu bättre spelare. I längden kan handbollen ge starkare kroppar och ännu mer balans. Bollskicklighet i händerna smittar sig ibland till fötterna och tvärtom. Handbollen har börjat, testa gärna. Men vi hoppas ju förstås att ni också vill vara med på vår resa mot att bli ännu bättre under nästa år.

Vi berättar mer på föräldramötet den 18. Gå in och anmäl er så vi vet hur många som kommer. Men inte här, anmäl er på det förra inlägget om detta!

MVH
/lennie
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Filip Björk 1 2 0 0 0 0
Endrit Husaj 1 1 0 0 0 0
Elliot Malmgren 1 0 0 0 0 0
Erik Kamaretsos 1 0 0 0 0 0
Leo Persson 1 0 0 0 0 0
Lucas Gustavsson 1 0 0 0 0 0
Noel Kristiansson 1 0 0 0 0 0
Oskar Payer 1 0 0 0 0 0
Wiggo Sylvesson 1 0 0 0 0 0
Zackarias Göransson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng