13:30

Tjörns DFF

Referat: Stenungsunds IF - Tjörns DFF 2-0

Bortamatch mot Stenungsund som vid seger skulle gå upp i serieledning.

Matchen börjar med böljande spel fram och tillbaka. Mikaela Jellstam skapar första läget i 4 minuten när hon vänder inåt I banan från vänster och skjuter men den riktiga träffen uteblir. Strax efteråt, i 10 minuten, får vi ett bra frisparksläge som Sofie Eklund lyfter in i straffområdet. Lena Rutelin nickar och det blir viss kalabalik när försök till avslut och undanrensning inte får avsedd effekt.

Stenungsund kommer därefter, i 12 minuten, upp i ett bra anfall som slutar med en hörna för hemmalaget. Hörnan går över spelarna vid första stolpen och vid bakre kan bollen tryckas in på volley till 1-0.
5 minuter senare är det dags igen. Ett inspel från vänster tas emot och en snabb vändning senare sitter bollen vid första stolpen till 2-0.

En tuff start som vi fick svårt att ändra på. Vi försöker men båda lagen har svårt att skapa de riktig vassa chanserna. I slutet av halvleken drabbas hemmalaget av en utvisning och vi hoppades kunna utnyttja det i andra halvlek.

Vi gör vissa justeringar i uppställningen för att om möjligt skapa nerv I matchen.
Det skapas inte så mycket heta chanser första halvtimman i andra halvlek. De få gånger det händer är det oftast hemmalaget som hittar skottlägen i skapliga lägen men avsluten går utanför eller också kan Li Gollungberg plocka ner dem.
Våra chanser uppstår främst på fasta situationer men förutom viss kalabalik i närheten av målet saknas avsluten på mål.

Sista kvarten får vi till några fina uppspel där vi hamnar i bra skottlägen men avsluten går i ena fallet över och I det senare utanför.

Sammanfattningsvis vinner hemmalaget rättvist. Med 2-0 i ryggen kunde de spela på resultatet och vi klarade denna gång inte att lyfta oss på det sätt vi sett tidigare. Vi gör en arbetsmässigt godkänd insats men det räckte inte långt denna gång.
Vi gratulerar Stenungsund till serieledningen och det ska bli intressant att följa kampen om seriesegern där Vallen är den andra aspiranten.
För vår del är det bara att ladda om batterierna inför onsdagens match mot Bovall-Hunnebo i kampen om 9:e plats.