Referat: Rabbalshede IK - Tjörns DFF Lag 2

Vi åker till Rabbalshede med förhoppning om goda möjligheter att återerövra tredjeplatsen i tabellen.
Vi vet och pratar om Rabbalshedes svårigheter att ta poäng ändå är målfarliga med Therese Engblom i spetsen.

Vi ska ligga nära, våga rulla boll och utnyttja att Marce kan hålla fast bollen i offensiven medan Jennie kan gå i djupet.

Första kvarten är vi klart spelförande och Jennie skapar matchens första chans redan i första minuten innan Jossan jobbar fram en hörna efter fem spelade.

Vi äger mycket boll men kommer inte till de riktigt heta chanserna, vår effektivitet brister helt enkelt.

I 17:e minuten får RIK en mycket tveksam frispark långt ut till vänster. Den dimper ner mitt i målområdet och när plötsligt slås den i villervallan i mål.
Orättvist - ja, men spelet handlar om att göra mål.

I anfallet efter 0-1 målet träffar Natta målet, tyvärr är deras målvakt på tårna och räddar.

Strax innan första halvleks cooling break, löper Emma fint i ytan och får inkastet från Sandra på vänsterkanten - hon får gott om tid och plats att avancera, skottet går dock utanflr.

Under coolingbreaket byter Sara av Li på det centrala mittfältet medan Rebecka kommer in som vänsterback istället för Sandra.

Vi pratar om att ligga närmare motståndarna medan vi försökerfå mer avstånd mellan varandra.

10-minutersperioden efter vätskepausen spelar vi ut, Sara är spelsugen och bidrar stort med snabbhet och fin teknik.
Hennes skott i 40:e minuten är ett målskott i nio sv tio div.4-matcher, men RIKs målvakt inte bara räddar, hon limmar bollen.
Vi går ner oss lite mot slutet av halvleken, det blir för mycket yter mellan lagdelarna.
Ny tveksam frispark till RIK bollen centralt och Therese Engblom nätar själv denna gången.
0-2 i paus.

Vi pratar om att jobba för varandra, att vi är det bättre laget, att vi aldrig ska ge upp.

Bella ersätter Jossan till höger på mittfältet när andra startar.

Nu börjar RIKs väl tilltagna publik, som i första halvlek höjde stämningen och var ett trevligt inslag, fyllna till, heja-ropen på sina egna byts allt mer ut mot protester mot domslut och okvädningsord mot TDFF-tjejerna.

Efter drygt 8 spelade av den andra halvan får Rebecka ett skitt i huvudet, ett hastigt byte görs medan Li och Jossan tar hand om Rebecka.

Sandra går ner på vänsterbacken och Marce på topp.

Minuten efter upptäcker domaren ett örhänge i Kamses öra, vrf ett nytt kvickt byte genomförs, Li kliver åter in centralt på mittfältet.

Vi börjar invänta andra halvleks vattenpaus med få det mulnat på ändrar domaren överenskommelsen och vattenpauset uteblir helt sonika.

Marce och Jennie jobbar bra i anfallet, där båda följer gameplanen klanderfritt.

I den 66:e minuten så åter Kamse, Li. Men istället för fart framåt tar Sandra emot bollen på sin vänsterbacksplats och börjar avancera, då ljuder en visselsignal och frispark tilldöms RIK, helt obegripligt!
Therese Engblom lägger upp bollen, smeker i väg den med vänstern och RIK leder med 3-0.

Frustrationen hos spelarna i TDFF går att ta på, den högljudda och nu direkt osportsliga publiken eldar på våra valkyriors kämpaglöd. Den sista kvarten av matchen kör TDFF skiten ur Rabbalshede.
När Sara slår en hörna i 82:a där Kamse hungrigt krigar bollen i när, tror jag att vi kan lösa detta.

Men trots flera fina lägen brister effektiviteten i den sista tredjedelen och några fler mål faller inte i matchen.

Förlust med 3-1 och vi gratulerar Rabbalshede till årets första seger. 10 september möts vi igen och då är det dags för #trepoängtillEkås