28 juni 2020
17:00

Stuvsta FF Dam

Referat: Vendelsö IK - Stuvsta FF Dam

I den sista träningsmatchen innan sommaruppehållet och den stundande seriestarten i augusti väljer vi att möta Vendelsö SK Dam, ett bra division 4-lag. Det är andra matchen på kort tid i denna värme!
Vi pratar innan matchen om ett klokt försvarsspel och ett noggrant passningsspel när vi har boll.
Vi inleder matchen lite slarvigt och pga värmen verkade vi trötta redan efter 10 minuter. Men vi har tålamod och får till ett bättre och bättre passningsspel. Detta medför att vi lyckas skapa flera hörnor i rad. Efter två lite väl långa hörnor lyckas Elin "Roshi" få till en perfekt avvägd hörna och på bortre ytan kommer Elin "Danne" och trycker in vårt första mål (0-1). Vi hade verkligen bud på fler mål i första halvlek men resultatet står sig till halvtid.
Efter en välbehövlig halvtidsvila i skuggan kommer vi in med ny energi i andra halvlek. Laget har ett fint tålamod, håller bollen inom laget, har flera spelvändningar i backlinjen och mycket fina uppspelskombinationer. Andra målet är återigen en fin hörna Danne där Merna är sista på boll och lyckas trycka in den (0-2). Tredje målet kommer efter ett fint anfall där Merna efter en bra löpning placerar in bollen snyggt bredvid målvakten (0-3).
Genom hela matchen sköter sig våra backar och vår målvakt Malin exemplariskt och vi har ett mycket stabilt försvarsspel.
Vi tackar Vendelsö SK för en bra träningsmatch och tar nu sommarlov.