5 juni 2017
18:00

Bälinge IF

Referat: Stureby SK - Bälinge IF

Vinn närkamperna! Högt bolltempo! Mycket snack på planen! Tre nycklar vi pratade om innan uppvärmning och precis innan match. Några andra direktiv behövdes inte för att Sturpens finest skulle bjuda på fotbollsgodis i vårsolen på Vretavallen. Att det kom ett kort ösregn precis innan match passade vårt bolltrillande lag mycket bra. Bollen förflyttades snabbt mellan lagdelar och spelare och motståndarna fick till stor del fokusera på att jaga både boll och spelare.

Relativt tidigt i matchen fick, ett smart pressandes SSK, utdelning genom ett välplacerat backskott. Inte långt efter ledningsmålet kom också 2-0 genom ett härligt passningsspel där bollen förflyttades över en stor yta på kort tid. Avslutet till 2-0 var iskallt av en taggad SSK-anfallare. SSK gick till pausvila med en god känsla och rättvis ledning.
I pausen diskuterade vi vad som kunde bli bättre och tjejerna bestämde att vi behövde snäppa upp närkampsspelet ytterligare och att vi skulle gå lite mer på avslut i den andra halvleken.

När domaren väl blåste igång den andra halvleken fick vi se ett kommunikativt SSK ta tag i taktpinnen och redan efter fem minuter in i halvleken utökade SSK till 3-0 genom en individuell prestation av hög klass som startade med en dubbelfotsdribbling och avslutades med ett otagbart vristskott i målvaktens högra hörn.

4-0 kom av bara farten och SSK kunde lugnt och metodiskt låta sitt fotbollskunnande få fritt spelutrymme och glädja den fotbollsintresserade publiken. Varierat spel och härliga kombinationer gjorde att motståndarna för dagen fick det väldigt svårt att ens komma in i matchen. Vi tar med oss den positiva energin, sköna snacket på planen och det höga bolltempot. En stor eloge till den positiva publiken och ett stort tack till de fantastiska tjejerna som visade alla på Vretavallen hur fotboll ska spelas från målvakt till anfall.

Nu laddar vi batterierna för morgondagens utmaningar. Forza Sturpen!