Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Stureby FF F17

Följ

F17

Följ oss för uppdateringar
Följ
Stureby FF
Fotboll
F17
Tabell
Lag M V O F P
1 Stureby SK 13 6 3 4 21
2 Örby IS 2 2 0 0 6
3 Segeltorps IF 2 1 1 0 4
4 Älta IF 2 1 1 0 4
5 Boo FF 2 0 1 1 1
6 Huddinge IF 2 0 0 2 0
7 Enskede IK 2 0 0 2 0
8 Älvsjö AIK 1 0 0 1 0

Match

Enskede IK

1 - 4
Enskede IP 5
19 september 2015
09:00

Stureby SK

Referat

Referat: Enskede IK - Stureby SK

Spelglädje, god teknik och ett snabbt passningsspel kan leda hur långt som helst...tidigt i morse tog det oss inte längre än till Enskede IP, men inte var det mindre roligt för det. Det är en fantastisk ynnest som ledare att när man själv är lite trött på lördagsmorgonen mötas av ett lag som strålar av glädje och ger energi både till varandra och oss ledare.

Under veckan har vi lagt fokus på att höja tempot i spelet och använda få tillslag och snabba, hårda passningar. Sällan har väl ett upplägg varit mer passande då matchen var förlagd till kaninburen på Enskede IP, en plan som inte ens lever upp till minimimåtten för 7-manna, men där Enskede har dispens för att spela. Som alltid är det bara att gilla läget och köra, och med skott på mål direkt på avspark slogs tonen an direkt. SSK-hjältarna bjöd på ett kontrollerat spel i hög fart där ytorna nyttjades till max mot ett hårt kämpande hemmalag. Det tog ett tag in i första halvlek innan muren kunde forceras efter ett mycket vackert anfall där vi kör fast på ena kanten, vänder hem till back, vidare in i mitten, sedan ut på andra kanten och avslutar med ett distinkt skott i bortre hörnet. Så ska fotboll spelas!

I andra rullar det på och vi går rätt snabbt fram till 4-0, innan Enskede kan få en reducering när vi försöker spela oss ur press via målvakt. Om vi ska släppa in mål så är det precis på det sättet. Vi vågar spela och därför utvecklas vi! Att det sedan ibland leder till insläppta mål spelar ingen som helst roll. Vi fokuserar på utveckling och prestation - inte på resultat.

Hela laget gör en fin insats, speciellt är det kul att se glädjen till spelet. Idag måste vi också nämna Agnes & Ebba lite extra som kliver in och visar upp vilken fantastisk utveckling de har gjort i år. Det är så roligt att vi har fått låna er till vår grupp i år och den inställning och vilja ni visar upp kommer att ta er långt. I det här sammanhanget vill vi också kredda lite extra till alla 05-tjejer som genom fin attityd och fantastisk spelskicklighet visar vägen för våra duktiga 06:or.

Slutligen är det inte utan att man undrar hur det står till med värdegrundsarbetet i Enskede IK. Att låta tjejerna spela på en för liten plan med uttjänt konstgräs för att killarna ska träna på det nylagda konstgräset känns knappast 2015. Det hade varit en sak om alla planerna var upptagna, men det här känns bara sorgligt för alla tjejer som är aktiva i föreningen. Det är lätt att slå sig för bröstet i arbetet mot att motverka tidig utslagning, men det är nog bra om man också funderar på om man ger tjejer och killar samma förutsättning att ta sin idrott på allvar...vi kommer att kontakta Enskede IK:s styrelse och påpeka detta. Ingen skugga ska falla över EIK F-05:s trevliga ledare och föräldrar som gjorde vad de kunde för att försöka byta plan med killarna.

Nu laddar vi för två nya matcher!

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Agnes Keife 1 1 0 0 0 0
Lisa Öhman 1 1 0 0 0 0
Märta Sparrman 1 1 0 0 0 0
Ebba Sandberg 1 0 0 0 0 0
Gertrude Båth 1 0 0 0 0 0
Juni Goldman 1 0 0 0 0 0
Nike Steen Landberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Emma Ohlsson Levin 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 25 apr 2015, 16:00 Stureby SK - Enskede IK 2 - 0