Lagunda AIK

Referat: Stureby SK - Lagunda AIK

Semifinaldags!

Konstgräset hade lämnats bakom oss och istället var vi tillbaka på nöjesfältet och de något lutande gräsplanerna. Energi i form av toast och hamburgare hade intagits och humöret var på topp.

Motståndarna Lagunda spelade sin första match för dagen och hade klart mer ork från start. Redan i ett av de första anfallen kombinerade de sig fint fram och satte 1-0 bakom en chanslös SSK-keeper.

Nu var vi nog flera som väntade på att tröttheten skulle visa sig ordentligt men istället svarade söders blå med en lika fin kombination som också gav kvittering. Resten av halvleken blev hård och till slut kom också ledningsmålet efter ett tungt skott. 1-2-underläge i halvtid!

Coacherna insåg att något behövde göras för att få ny energi i laget. Allt sattes på ett kort när SSK inledde andra halvlek med bara en back och slängde upp Märta som fortfarande såg pigg ut på topp. Och visst gav det utdelning! Märta chockade både tränare, publik och motståndare när hon bröt fram och satte kvitteringen.

Detta gav verkligen ny energi, resten av halvleken byttes chanser och bägge lagen hade fina lägen att avgöra, dock utan att lyckas. Nu väntade straffar för att kora en finalist...

Nike, Nova och Juni samt Emma i målet fick nu ensamma axla ansvaret att ta oss till final, och som de stred... Efter två omgångar av tre fanns chansen att avgöra men tyvärr ville inte bollen gå in. Trots fina insatser fick vi vika ner oss i tredje extrarundan och bronsmedaljerna var ett faktum.

Ingen hängde dock med huvudet alltför länge. Även om final hade varit kul så går det inte att överskatta den insats som tjejerna gjorde i helgen. Stor glädje, fantastisk moral och även en hel del fint spel gjorde att vi alla hade en superhelg. Det här tar vi med oss och ser verkligen fram emot jämnårigt motstånd i 7-mannacuper nästa år.